Напрежението в северната част на Косово не е преодоляно по

...
Напрежението в северната част на Косово не е преодоляно по
Коментари Харесай

Американски анализатор: Вучич манипулира САЩ и ЕС и използва сърбите в Северно Косово като пионки

Напрежението в северната част на Косово не е преодоляно по метод, който подсигурява непоклатимост. Вучич манипулира Съединени американски щати и Европейски Съюз и употребява сърбите в Севера като пионки, до момента в който не бъде решен въпросът за суверенитета на Косово. Това съобщи Едуард Джоузеф, учител във Вашингтонския университет " Джонс Хопкинс " и някогашен заместник-ръководител на задачата на ОССЕ в Косово.

„ Можем да чакаме известно мъртвило за известно време, до момента в който Александър Вучич не реши, че още веднъж има потребност от рецесия в Косово. Преди всичко той желае да резервира лостовете си за въздействие над Косово, тъй като това поддържа властта му “, сподели Джоузеф пред Радио Свободна Европа.

Според него, до момента в който това не се разбере, няма да има прогрес за Косово, самата Сърбия и нейната народна власт и целия район.

„ Тези барикади, които за благополучие бяха отстранени, са единствено метафора, тъй като сред Сърбия и Косово има „ великански барикади “. В връзките сред Сърбия и Европейския съюз също има „ барикади “. „ В същото време тези „ барикади “ служат като „ мост “ сред Сърбия и Русия “, сподели Джоузеф.

Той счита, че има способи тези барикади да бъдат отстранени, само че че Съединени американски щати и Европейски Съюз не желаят да обмислят тези разновидности и те са обект на операциите на сръбския президент Александър Вучич.

„ Тези барикади се отстраняват по подобен метод, че да могат да бъдат сложени още веднъж доста елементарно. Така че това не е положително решение. Това е още едно доказателство по какъв начин Александър Вучич манипулира Съединени американски щати и Европейски Съюз, употребявайки лоста на властта, който Сърбия има над Косово “, сподели Джоузеф.

„ Ключовият въпрос е върховенството на закона в тази област. Следователно това е проблем и за сърбите в Северно Косово, а освен за институциите в Прищина, които се стремят да разширят контрола си в този район. По-точно поражда въпросът кой дава отговор за използването на закона “, сподели Джоузеф.

Той уточни, че това ще продължи да бъде проблем за сърбите в Северно Косово и че Белград ще ги употребява като пионки, до момента в който не бъде решен въпросът за суверенитета на Косово.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР