Напрежението в коалицията ще бъде преодоляно. Изходът е в нова

...
Напрежението в коалицията ще бъде преодоляно. Изходът е в нова
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Нужна е нова процедура за избор на гуверньор на БНБ

Напрежението в обединението ще бъде преодоляно. Изходът е в нова процедура по желание за гуверньор на Българска народна банка. Предложените досега кандидатури явно не откриха поддръжка вътре в ръководещата коалиция и няма по какъв начин да бъдат подложени на гласоподаване. Едната кандидатура към този момент бе оттеглена, чакам Това разяснява пред БНР ръководителят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски.

Той добави, че в случай че Слави Трифонов не отдръпна кандидатурата на Каримански , то може да се стигне досега, в който избора за нов началник на Българска народна банка да зависи от гласовете на ГЕРБ и Движение за права и свободи, които към този момент са дали позитивни сигнали за сходно нещо.
 Кирил Петков: Няма потребност от бързи дейности за Българска народна банка сега
Кирил Петков: Няма потребност от бързи дейности за Българска народна банка сега

Оттеглянето на Гюров показвало водачество

" Позицията на Българска социалистическа партия е ясна през цялото време. Кандидатът за гуверньор на Българска народна банка би трябвало да е непартиен човек и в ръководещата коалиция да има обединяване към неговата кандидатура ", сподели още Свиленски.

Той призна още че на последния си пренум социалистите са отчели като минус на обединението точно частта с неналичието на добър разговор .

" Комуникацията би трябвало да се усъвършенства, с цел да могат всички оферти да бъдат осъществени по най-бързия метод ", добави Свиленски.

" Девизът на това ръководство е нулева корупция, а тя се реализира с вземането на превантивни ограничения. Наблюдението в другите ресори попада под контрола на няколко от партиите в обединението ", безапелационен бе социалистът.
 Андрей Гюров: Оттеглянето на кандидатурата ми беше верният ход
Андрей Гюров: Оттеглянето на кандидатурата ми беше верният ход

Стабилността на обединението е по-важна от един пост

" Колегите от Демократична България имат своето право да внесат план на решение за Българска социалистическа партия няма да поддържа това решение с ясните причини, които към този момент сме ги казвали. Няма по какъв начин да изпращаме оръжия, когато мира е нашата съществена полезност ", акцентира Георги Свиленски.

Той подсети, че в Българска социалистическа партия постоянно са били срещу войната и партията е за мира.

" България е приела към този момент към 100 хиляди бежанци и се грижи за тези хора. Помагаме с филантропична помощ, само че не и с военна ", разгласи още той.

Свиленски за следващ път посочи, че за Българска социалистическа партия изпращането на оръжия в Украйна е алена линия , от която няма да правят отстъпка.

" За нас диалозите би трябвало да минат на дипломатическо равнище и войната да спре неотложно ", съобщи Свиленски.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР