„Напрежението в коалицията ще бъде преодоляно. Изходът е в нова

...
„Напрежението в коалицията ще бъде преодоляно. Изходът е в нова
Коментари Харесай

Георги Свиленски, БСП: Управляващата коалиция трябва да има единна кандидатура за гуверньор на БНБ

„ Напрежението в обединението ще бъде преодоляно. Изходът е в нова процедура по желание за гуверньор на Българска народна банка. Предложените досега кандидатури явно не откриха поддръжка вътре в ръководещата коалиция и няма по какъв начин да бъдат подложени на гласоподаване. Едната кандидатура към този момент бе оттеглена, чакам това да се случи и с другата.” Това сподели ръководителят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски в ефира на БНР.

Той разяснява, че в случай че Слави Трифонов не отдръпна кандидатурата на Каримански, то може да се стигне досега, в който избора за нов началник на Българска народна банка да зависи от гласовете на ГЕРБ и Движение за права и свободи, които към този момент са дали позитивни сигнали за сходно нещо.

„ Позицията на Българска социалистическа партия е ясна през цялото време. Кандидатът за гуверньор на Българска народна банка би трябвало да е непартиен човек и в ръководещата коалиция да има обединяване към неговата кандидатура”, уточни Свиленски.

По думите му на пленума на Българска социалистическа партия социалистите са отчели като минус работата на обединението в частта с разговора.

„ Комуникацията би трябвало да се усъвършенства, с цел да могат всички оферти да бъдат осъществени по най-бързия начин”, добави ръководителят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България”.

„ Девизът на това ръководство е нулева корупция, а тя се реализира с вземането на превантивни ограничения. Наблюдението в другите ресори попада под контрола на няколко от партиите в коалицията”, безапелационен бе Свиленски.

„ Колегите от Демократична България имат своето право да внесат план на решение за военна помощ за Украйна. Българска социалистическа партия няма да поддържа това решение с ясните причини, които към този момент сме ги казвали. Няма по какъв начин да изпращаме оръжия, когато мира е нашата съществена ценност”, акцентира социалистът.

Той сподели, че в Българска социалистическа партия постоянно са били срещу войната и за мира. „ България е приела към този момент към 100 хиляди бежанци и се грижи за тези хора. Помагаме с филантропична помощ, само че не и с военна”, безапелационен бе Георги Свиленски.

В умозаключение социалистът акцентира, че за Българска социалистическа партия изпращането на оръжия е алена линия. „ За нас диалозите би трябвало да минат на дипломатическо равнище и войната да спре незабавно”, приключи той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР