Напрежението в Каталуния продължава. И вчера Барселона отново бе парализирана

...
Напрежението в Каталуния продължава. И вчера Барселона отново бе парализирана
Коментари Харесай

Драмите в Каталуния продължават

Напрежението в Каталуния продължава. И през вчерашния ден Барселона още веднъж бе парализирана от митинги както за самостоятелност, по този начин и за оставане в рамките на Испания. През почивните дни стотици хиляди излязоха по улиците, съобщи Нвоа ТВ.

Испанските управляващи са безапелационни, че сваленият каталунски водач Карлес Пучдемон към този момент не е министър председател. Днес ще стане ясно дали той въпреки всичко ще се опита да се върне на работа.

Пучдемон също по този начин може да се кандидатира на предварителните районни избори през декември, в случай че до тогава не е в пандиза, съобщи испанският външен министър Алфонсо Дастис. " Не знам какви ще са правосъдните дейности до 21 декември. Ако отиде в пандиза до този миг, то той, мисля, не е лишен от правото да взе участие в изборите ", отбелязва Дастис.

Той не изключи, че днешната рецесия в Каталуния може да докара до разширение на статута на автономията на провинцията. " Изключвам независимостта, само че не и огромна автономност, макар че и в този момент това един от районите с най-широки компетенции и пълномощия освен в Испания, само че и в целия свят ", съобщи Дастис.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР