Напрежението в БСП продължава. След вчерашната оставка на Корнелия Нинова,

...
Напрежението в БСП продължава. След вчерашната оставка на Корнелия Нинова,
Коментари Харесай

След оставката: Спорове в БСП кой да участва в започналите преговори за властта

Напрежението в Българска социалистическа партия продължава. След вчерашната оставка на Корнелия Нинова, разногласието към този момент е по кое време да бъде сменено настоящето управление и кой да договаря за властта.

Оставката на Корнелия Нинова сложи пред „ Позитано “ 20 нови проблеми за решение.

Пред Българска социалистическа партия в действителност сега стоят три въпроса:
Кой ще води договарянията за присъединяване във властта?Кой ще смени Корнелия Нинова?Кога ще я смени?
Самата Нинова разгласи, че желае конгрес през януари, а до тогава да си остане ръководител.

„ Г-жа Нинова продължава да извършва функционалностите си макар оставката и това ще е по този начин до осъществяване не конгреса. Преговорите ще се водят от Корнелия Нинова, защото тя продължава да извършва функционалностите си на ръководител “, сподели зам.-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров.

В Националния съвет на Българска социалистическа партия обаче има и второ мнение - че съгласно устава още на първия пленум Нинова би трябвало да бъде заменена.

„ Веднага, още другата седмица ние би трябвало да изберем човек изпълняващ длъжността водач на Българска социалистическа партия. Различни са мненията и за това дали би трябвало Нинова да договаря с Политическа партия “, съобщи Светлана Шаренкова, член на Народно събрание на Българска социалистическа партия.

„ Тя е в оставка, решенията й не са законни в тези договаряния, тъй като тя няма да бъде ръководител на следващия ден, дето се споделя. Реформата е нужна по всички етажи на Българска социалистическа партия “, счита Габриел Вълков, Младежко обединяване на Българска социалистическа партия.

Младежите оферират да се излъчи орган от Националния съвет, който да договаря за властта. А в това време към този момент се спрягат и имена за правоприемник на Нинова. Това са нейният заместител - Кристиян Вигенин, и Крум Зарков - любимецът на вътрешната съпротива.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР