Напрежението в Близкия изток продължава да ескалира. Ракети са били

...
Напрежението в Близкия изток продължава да ескалира. Ракети са били
Коментари Харесай

Сирия също изстреля ракети към Израел, те отговориха с удари по Голанските възвишения

Напрежението в Близкия изток продължава да ескалира. Ракети са били изстреляни тази заран от Сирия към израелската териритория. В отговор Израел нанесе ракетни удари по Голанските възвишения. Независимо от ескалиращото напрежение, в доста израелски градове се организираха всеобщи митинги против правосъдната промяна.

С удостояване паметта на починалите при двете офанзиви в петък започнаха антиправителствените митинги в Израел. Заради терористичтните набези полицията прикани демонстрациите да бъдат анулирани. Организаторите на митингите обаче се съгласиха да не организират само шествията.





" Проблемът със сигурността е поради държавното управление. Бенямин Нетаняху уволни министъра на защитата. Армията е срещу промяната. Всичко това основава рецесия със сигурността ", споделя един от протестиращите.

Демонстрациите против правосъдната промяна в Израел не престават към този момент 14 седмици. Това е най-масовото неодобрение в историята на страната.



Израелският министър председател Бенямин Нетаняху, обаче, не се отхвърля от опитите си да промени правосъдната система. Ако промяната се състои, част от пълномощията на висшите съдии ще бъдат трансферирани на изпълнителната власт.

Палестинската формация " Бригадите на Ерусалим " пое отговорност за ракетното нахлуване против Израел през нощта. В отговор израелските военни са изстреляли 6 ракети против Голанските възвишения - територия, която Израел анексира през 1981 година, само че интернационалната общественост продължава да я признава за сирийска.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР