Напрежението стигна своя връх на егейските острови, след като на

...
Напрежението стигна своя връх на егейските острови, след като на
Коментари Харесай

Напрежение в Егейско море заради бежанците

Напрежението стигна своя връх на егейските острови, откакто на Лесбос мигранти се биха с локални поданици в региона на пристанището на основния град Митилене и в следствие няколко индивида бяха ранени, написа електронното издание на гръцкия вестник „ Екатимерини ". Поделенията на полицията за битка с безредиците бяха принудени да се намесят рано сутринта в понеделник, откакто десетки локални поданици започнаха да стачкуват поради наличието на мигранти на основния площад в Митилене.

Бежанците, които се откриха на палатков лагер на площада предишния вторник като митинг против задържането си на острова, бяха натоварени на рейсове и откарани назад в препълнените приемни центрове. Както обявиха локални източници, протестиращите са хвърляли димки, факли и камъни по имигрантите, които са се събрали в кръг към жена и дете, които са били с тях, с цел да ги предпазят.

Някои стачкуващи са викали „ изгорете ги живи “, оповестяват очевидци, които допускат, че в тази ситуация са забъркани членове на крайнодесни групировки. Полицията е задържала общо 122 души, като всички те без двама са били афганистанци, заяви Актуално. 28 души са закарани в болница, с цел да получат първа помощ, като 22 от тях са били мигранти.

Политическите партии излязоха с позиция, в която упрекват крайно-десните групи за офанзивата. Кметът на Лесбос, Спирос Галинос, не изключи в случая да са участвали и екстремисти, само че подчертава върху всеобщото неспокойствие измежду локалните поданици. „ Обществото реагира като едно цяло “, съобщи Галинос, който още предходната седмица прикани държавното управление да вземе ограничения за понижаване на мигрантската тежест върху островите. Гръцкото издание прецизира, че на островите в източната част на Егейско море сега има повече от 15 500 мигранти, които живеят в мизерни условия. В последно време пристиганията на бежанци и мигранти в Гърция сензитивно са се нараснали.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР