Напрежението след Нова година е невероятно, чувстваме се като опълченци.

...
Напрежението след Нова година е невероятно, чувстваме се като опълченци.
Коментари Харесай

Д-р Гергана Николова: След Нова година напрежението е голямо, чувстваме се като опълченци

Напрежението след Нова година е необикновено, усещаме се като опълченци. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия персоналният доктор доктор Гергана Николова във връзка повишаването на броя на инфектирани с разновидността Омикрон на ковид. Гост по тематиката беше и вирусологът доцент Любомира Николова-Гломб.

Притеснява ни увеличеният брой позитивни проби при децата, добави тя. По думите й възрастовата група слиза по-надолу, 90% от хората се лекуват у дома.

Д-р Николова сподели още, че има изразени постковид синдроми - окапва косата, отключването на захарен диабет, проблеми със сърдечно-съдовата система, доста постоянно са затрудненията в белия дроб.

След 10-дневна карантина пациентът е минал острата част, само че ние продължаваме да лекуваме следствията, сподели Николова.

Любомира Николова-Гломб прикани да не се подценява обстановката. Няма вълна от грип сега. Тя предвижда, че в Англия преждевременно смъкват ограниченията, само че въпреки всичко огромна част от популацията е имунизирано, а най-уязвимата част от обществото - възрастните, са имунизирани над 90%.

" Мерките у нас, в случай че се съблюдават, а те не се съблюдават, мисля, че ще можем да овладеем обстановката. Не можем да подценяваме това, че заран се разсънваме с новината, че още веднъж 2 автобуса са аварирали с жертви на COVID-19 ", сподели Николова-Гломб.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР