Напрежението между южните ни съседки изглежда започва да придобива съвсем

...
Напрежението между южните ни съседки изглежда започва да придобива съвсем
Коментари Харесай

Като на война! Гръцка ракета полетя към турски хеликоптер

Напрежението сред южните ни съседки наподобява стартира да придобива напълно нови размери. Гръцки военни непосредствено откриха огън против турски хеликоптер късно в понеделник вечер. Турски летателни апарати неотдавна даже доближиха до региона на Атина и се наложи да бъдат ескортирани от гръцки F-16. В неделя, точно на Великден, два турски изтребителя, пък нарушиха още едно, въпреки и мълчешком, съглашение сред двете страни, а точно да не се вършат провокации по празници.

При следващия подобен случай нощес, малко преди среднощ, гърците към този момент не са чакали и непосредствено са задействали противовъздушната си система, оповестява " Катимерини ". Изстрелите на зенитните оръдия въпреки всичко са били предупредителни, само че са изпратени още преди машината да навлезе в гръцкото въздушно пространство.

Инцидентът се е разиграл край остров Ро. Хеликоптерът летял ниско с включени светлини, само че по този начин и не бе известено каква тъкмо е била машината бойна, транспортна или разследваща. Предварителната информация бе, че той е навлязъл в територията на Гърция, което пък бе опровергано от гръцкото министерство на защитата. Именно по тази причина не бе и придадена особена значимост на случая.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР