Напрежението между вицепремиера Валери Симеонов и министъра на туризма Николина

...
Напрежението между вицепремиера Валери Симеонов и министъра на туризма Николина
Коментари Харесай

Вицепремиерът Валери Симеонов е сезирал прокуратурата за действия на Ангелкова

Напрежението сред вицепремиера Валери Симеонов и министъра на туризма Николина Ангелкова е ескалирало още. Това се разбра от присъединяване на Симеонов в утринния блок на Българска национална телевизия откакто заяви, че е сезирал прокуратурата за дейностите на Ангелкова.

Причина за това бил нейният автограф, който стои под категоризирани обекти по Черноморието, които съгласно Симеонов са противозаконни. Той посочи въпреки всичко, че може би погрешно в тази ситуация споделя нейното име, тъй като става дума за цяло министерство със стотина чиновници.

Въпреки това дефинира концепцията на Ангелкова да разделя курортите на шумни и тихи зони като " глупотевини ".

Това са глупотевините на министър Ангелкова, която се пробва да избави всички извършители по безразсъден метод. Обясни, че такова разделяне може да има при проектирането на курортите, само че не може да бъде работещо откакто те към този момент са построени. Неговата справедливост се доказвала и от отрицателната реакция на туристическите организации, които се опълчват, а и ставало дума да опити " отново за споразумяване на наши хора ".

В коментар за позицията на ЮНЕСКО по проблема " Пирин ", Симеонов изясни, че не била нужна нова цялостна екооценка на Пирин, а единствено такава за въздействието на бъдещия втори въжен превоз, когато се прави организационен проект за него. Освен това концесионерът нямал финансова изгода, тъй като това нямало да му евиличи приходите, а единствено да понижи времето за очакване на туристите.

Зад лозунга " Да спасим Пирин " на природозащитниците спроде него се крие неистина, тъй като Пирин не бил заплашен.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР