Напрежението между премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев бързо

...
Напрежението между премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев бързо
Коментари Харесай

Защо името Пеевски скара Радев и Борисов

Напрежението сред премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев бързо се повишава. Първо Борисов загатна, че началникът на кабинета на президента Иво Христов има връзки с Делян Пеевски. В отговор президентът напряко попита дали министър председателят има общ бизнес с народен представител от Движение за права и свободи. А Борисов отхвърли и отвърна, че в случай че Делян Пеевски е направил закононарушение, е трябвало да бъде тестван от служебното държавно управление, формирано от Румен Радев. Самият Пеевски пък отхвърли да има нещо общо с Христов, Радев и Борисов.

Радев: Борисов има ли общи бизнес ползи с Пеевски

Радев: Парламентът се трансформира в Нотариат, стабилността е марш на място

Борисов за Доган, Пеевски и Прокопиев

„ Това е техника на премиера да отклонява вниманието”, разяснява „ Здравей, България” по NOVA журналистът Мира Баджева. Според нея министър председателят „ не желае да бие по президента пряко”.

Тя уточни, че Борисов постоянно употребява сходни техники за връзка, като даде за образец изказванието на премиера след оставката на първия му кабинет през 2013 година, че водачът на Движение за права и свободи, Ахмед Доган желал гибелта му.

„ В Президентството има някакъв разкрит нерв”, пък счита политическият анализатор Георги Харизанов. Според него този нерв води отвън границите на България.

Според него въпросният „ нерв” очевидно е обвързван и с началника на кабинета на президента – Иво Христов.

Около личността на Христов има сериозна тайнственост, около неговия достъп до класифицирана информация, разяснява Харизанов. Анализаторът добави, че за първи път вижда президент да става представител на началника на кабинета си и не схваща за какво една имитация във връзка с Христов е провокирала „ същински вербален порой”.

Георги Харизанов предвижда, че свадите сред президента и премиера ще се задълбочат и акцентира, че е страна реакцията на името на Делян Пеевски, против който няма каузи, присъди и чиито бизнес е изцяло законен. Според политическия анализатор наподобява двамата мъже отпред на страната знаят освен това от болшинството жители за народен представител от Движение за права и свободи.

Мира Баджева уточни, че Борисов е влезнал в пояснителен режим,което се случва рядко. Тя уточни, че и министър председателят и президентът са „ честолюбиви и гневни мъжкари, които желаят да покажат сила”, само че действително те двамата работят добре дружно по доста въпроси.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР