Напрежението между Лондон и Москва заради отровения руски шпионин Сергей

...
Напрежението между Лондон и Москва заради отровения руски шпионин Сергей
Коментари Харесай

Напрежението между Лондон и Москва заради отровения шпионин се разраства

Напрежението сред Лондон и Москва поради отровения съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия се разраства и на медийния фронт. Британските управляващи предизвестиха, че ще лишават акредитацията на държавната телевизия " ЕрТе ". Кремъл пък заплаши, че ще изгони всички английски медии.



Нито една английска медия няма да продължи да работи в Русия, в случай че Лондон реши да спре излъчването на съветската държавна телевизия " ЕрТе ", съобщи говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова.

Британската министър-председателка Тереза Мей не разполага с действителни обстоятелства по случая с отравянето на някогашния полковник от ГРУ (военното разузнаване) Сергей Скрипал, сподели Захарова.

 

Никой не може да дава на Русия 24-часови ултиматуми, съобщи говорителката на министерството, разяснявайки изявлението на Тереза Мей пред английския парламент през вчерашния ден. Мей прикани Русия до края на днешния ден да даде отговор за създаваните в страната нервнопаралитични субстанции.

Лондон сложи на Москва период до среднощ, да даде пояснения за отравянето на някогашния разузнавач Сергей Скрипал и неговата щерка.

В отговор съветското посолство отвърна с публична нота, че Русия не е съпричастна с отравянето.

Германският канцлер  Ангела Меркел  заяви, че приема извънредно съществено обвиняванията на Лондон против Москва по отношение на отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал, съобщи Франс прес.

 

Канцлерката уверено осъжда тази офанзива и приема извънредно съществено мнението на английското държавно управление по въпроса за отговорността на Русия, се споделя в официално съобщение на канцеларията й. Русия би трябвало бързо да отговори на законните въпроси, сложени от английското държавно управление, съобщи канцлерката, представена от Асошиейтед прес.

Френският президент  Еманюел Макрон  също осъди офанзивата и напомни уговорката на страната си да се бори против безнаказаността при потреблението на химически оръжия, показва Ройтерс. Президентството заяви, че Макрон е разговарял с Тереза Мей и е изразил солидарността си.

Русия би трябвало да даде недвусмислени отговори по случая с отравянето на някогашния съветски разузнавач и щерка му, е декларирал американският президент  Доналд Тръмп  в телефонен диалог с английския министър председател Тереза Мей.

" Двамата водачи считат, че би трябвало да има последици за тези, които употребяват такива отвратителни оръжия в крещящо нарушаване на интернационалните правила ", се споделя в известие на  Белия дом, представено от Франс прес./ Бтв
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР