Напрежението между коалиционните партньори в Обединените патриоти (ОП) продължава да

...
Напрежението между коалиционните партньори в Обединените патриоти (ОП) продължава да
Коментари Харесай

Викове в стаята на `патриотите`. Атака твърдят, че Волен е бил бутан от депутат от НФСБ

Напрежението сред съдружните сътрудници в " Обединените патриоти " (ОП) продължава да пораства. Стигна се до крясъци сред депутатите и даже до конфликт.

Ескалацията стана в Народното събрание минути преди планувания за през днешния ден съдружен съвет сред премиера, обединенията от Оперативна програма и ГЕРБ, който би трябвало да се проведе в Министерския съвет. Репортерите извън чуваха по какъв начин депутати от " дребната коалиция " си крещят в стаята на парламентарната група. Според партийната телевизия на Атака в този миг зам.-председателят на НФСБ Валентин Касабов даже е блъснал Волен Сидеров. По информация на OFFNews Касабов е хванал за ръката и бутнал грубо лидера на Атака, само че не го е удрял.

Секунди след започването на разногласието в стаята, който огласяше и кулоарите на Народното събрание, екип на телевизия " Алфа " влезе в нея, а вътре се намираха Сидеров и Касабов. По информация на OFFNews Касабов е крещял по адрес на сътрудниците си от Атака " лобисти ". 

Малко по-късно зам.-председателят на НФСБ излезе, а след него крещеше кореспондентка на партийната телевизия на Атака. " Кажете за какво ударихте господин Сидеров? Имаме фрагменти! ", викаше тя в коридорите на Народното събрание.

Малко по-късно самият Волен излезе от стаята на Оперативна програма и разгласи пред публицистите, че Касабов го е " бутнал ". " Бутна ме, да. Дойде да ме бутне ", сподели водачът на Атака. На въпрос за повода Сидеров отговори: " Защото е раздразнителен, тъй като съгласно мен се държи несъответстващо. Той през вчерашния ден е приказвал, че аз не съм ръководител на групата, само че аз съм. И то определен от цялата група, определен от всички, даже от него. Ако той не ме счита за подобен - да отиде някъде другаде, да си откри различен ръководител ".

" Аз го одобрявам като рупор на Валери Симеонов, а не като независимо лице. Той няма потенциал да е независимо лице. През него приказва Симеонов и когато Касабов излезе тук и упрекна премиера в лобизъм, нямаше опрощение ", сподели още Сидеров по адрес на Касабов. Той разгласи, че чака опрощение освен към Атака, само че и към ГЕРБ.

Касабов, който беше извикал публицистите пред стаята на " Обединените патриоти ", с цел да даде изказване по неуточнена тематика, реши, че не желае да приказва и влезе в пленарната зала, гонен от екипа на " Алфа ". След това от партийната телевизия на Атака отхвърлиха да покажат пред събралите се публицисти фрагментите, които настояват, че са снимали.

В последна сметка и той разяснява сбито станалото в стаята. На въпрос дали е бил Сидеров, Касабов отговори, че това са измислици. " Няма да разясня. Каквото имах да кажа, го споделих през вчерашния ден ", сподели още зам.-председателят на НФСБ.

В абсурда сред Касабов и Сидеров се опитал да се намеси и водачът на " Воля " Веселин Марешки. " Чух, че бият Волен и пристигам да го защитя ", сподели Марешки пред публицисти, откакто самия Волен беше напуснал постройката. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР