Напрежението между Арина Сабаленка и Марта Костюк можеше да се

...
Напрежението между Арина Сабаленка и Марта Костюк можеше да се
Коментари Харесай

Вихрен старт на РГ:Сабаленка разгроми Костюк, а публиката изпрати украинката с освирквания

Напрежението сред Арина Сабаленка и Марта Костюк можеше да се усети във въздуха още преди началото на техния дуел от първия кръг на Ролан Гарос. Световната номер две призна по какъв начин усеща ненавист от страна на нейната колежка към нея, а украинката отговори, че няма сходни усеща, а просто не изпитва никакво почитание към шампионката на Аустрелиън Оупън. Костюк стигна още по-далеч и упрекна Сабаленка, че продължава да живее по същия метод от началото на войната и демонстрира поддръжка към страните агресорки с дейностите си, като показа по какъв начин не би могла сама да се понася, в случай че беше на мястото на беларуската тенисистка. 

Втората сложена пък реши да остави тенисът да приказва вместо нея, подминавайки с лека ръка събитието, че международната номер 39 отхвърли да им бъде направена нормалната обща фотография преди мача и също по този начин не се ръкува с нея. Сабаленка не остави никакви шансове на 20-годишната си съперничка, надигравайки я с 6:3 6:2 и по този начин се класира във втория кръг на конкуренцията в Париж, където я чака среща с една всред нейната сънародничка Ирина Шиманович (световна номер 211) и унгарката Пана Удварди (световна номер 95). Припомняме ви, че носителката на трофея от Мадрид сигурно ще оглави международната класация след надпреварата, в случай че Ига Швьонтек отпадне преди етапа на 1/2-финалите.

Kostuyk being booed by the crowd of Chatrier cause she didn’t shake the hand of Aryna. Well deserved.
— Romain (@TeamHradecka)
Началото беше мъчно за фаворитката, която стартира извънредно разконцентрирано и украинката реализира пробив на нула, с цел да се откъсне напред с 3:2. Последва незабавна реакция от страна на по-високоранкираната състезалка и паритетът в резултата незабавно беше възобновен, а след това Сабаленка измъкна доста тежко свое подаване, отразявайки брейкбол. Сякаш това пречупи съпротивителните сили на непоставната тенисистка, която не съумя да завоюва нито гейм повече до края на откриващия сет и везните към този момент клоняха доста съществено в интерес на последната " мейджър " шампионка.

Вторият сет се разви доста по-лесно за беларуската първа ракета, чийто сервис стартира да действа на познатото високо ниво, а това ѝ даде убеденост да рискува повече на ретур, като в последна сметка осъществя нови два пробива и безпроблемно затвори конфликта в своя изгода, след което френската аудитория изпрати Марта Костюк от корта с освирквания.

Super start
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР