Напрежение възникна в пленарната зала след прекратяване на разискванията по

...
Напрежение възникна в пленарната зала след прекратяване на разискванията по
Коментари Харесай

Сблъсък в парламента, обявиха депутат за полужив ВИДЕО

Напрежение породи в пленарната зала след преустановяване на разискванията по Закона за Данък добавена стойност. Всичко стартира, откакто Станислав Иванов от ГЕРБ предложи разискванията да бъдат прекъснати, оповестява novini.bg.

Това бе признато от пленарната зала, само че провокира недоволството на Българска социалистическа партия, защото имаше записали се за изявление няколко индивида.

Филип Попов от левицата излезе в процедура по метода на водене, в която разкритикува ръководещите, че лишават думата на опозицията. След това той направи друга процедура за прегласуване на предлагането на Станислав Иванов.

Председателстващият Емил Христов не подложи на прегласуване предлагането на Иванов за преустановяване на разискванията с аргумента, че не е поискано незабавно.

Заместник-председателят на Народното събрание Валери Симеонов също се включи в дебата.

,,Моята процедура е по вашия метод на водене. Водите неповторимо. Водите тъкмо по устав, просто съм очарован и правилника ми дава това право да го изразя'', сподели още Симеонов.

Няма по какъв начин да бъда очарован от метода на водене. Г-н ръководител, господин Лъчезар Иванов цяла заран и цялостен следобяд стои там полумъртъв, само че апелирам да го покарате да пристигна да приказва от трибуната. Явно не знае къде се намира, разяснява Георги Свиленски в друга процедура по метода на водене.

От Българска социалистическа партия в лицето на Таско Ерменков обявиха, че могат да блокират трибуната и да не пускат ръководещите.

Вие всъщност ме заплашихте, сподели Емил Христов.

Сагата приключи ръководителят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова, който съобщи, че извънредно доста се е напрегнала атмосферата в залата. Тя регистрира, че са се чули поръчки за експанзия и преднамерено бавене на работата на Народното събрание.

Моля въведете 10-минутна отмора. Не преценихте вярно процедурите, сподели още доктор Дариткова. Тя съобщи, че председателстващият е трябвало да даде думата на записалите и прикани управлението на Народното събрание да се поеме от различен.

След това управлението на Народното събрание се пое от Валери Симеонов, който разгласи поисканата отмора.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР