Напрежение в Добринище. Там местните хора недоволстват срещу решение на

...
Напрежение в Добринище. Там местните хора недоволстват срещу решение на
Коментари Харесай

В Добринище протестират срещу строителство в много голяма площ край хижа Гоце Делчев в Пирин

Напрежение в Добринище. Там локалните хора недоволстват против решение на общинския съвет в Банско, с което се разрешава строителство в доста огромна повърхност край хижа Гоце Делчев в Пирин планина.

Според жителите на Добринище, в случай че такова строителство стартира, поминъкът на популацията ще бъде заплашен, тъй като туристопотокът напълно ще се пренасочи и локалният бизнес ще пострада тежко.

По думите им те не са известени какво тъкмо ще се строи. Притесненията им са, че ще бъдат издигнати хотели. " Ние единствено ще гледаме по какъв начин колите отиват нагоре, децата ни ще вървят да работят там ”, сподели един от протестиращите.

" Местният бизнес ще загине! ”, безапелационен е различен.

Сред недоволните са притежатели на дребни хотели и механи.

Кметът на Добринище Петър Галчев споделя терзанията на локалните поданици.

" Исках да разгадая случая, да схвана кой има интерес да строи горе, без да има необятно публично разискване с жителите на Добринище ”, сподели един от общинските съветници, дал своя вот срещу застрояването, което е на повърхност от 160 декара.

Зоната, в която е очакван градежът, е за ски уреди. " Ще стане урбанизирана. Всякакво строителство може да стане горе ”, счита общинският консултант. Той позволява, че е допустимо даже да бъде издигнато малко градче, което да измести Добринище. " От това ще загуби бизнесът в Добринище, дребните хотели, магазинчетата. Обричаме Добринище! ”, безапелационен е той.

Местните желаят да инвестицията да бъде в Добринище, с цел да продължи градчето да се развива.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР