Напрежение сред спасителите. Причината - предложение на Министерството на туризма

...
Напрежение сред спасителите. Причината - предложение на Министерството на туризма
Коментари Харесай

Напрежение сред спасителите на морето

Напрежение измежду спасителите. Причината - предложение на Министерството на туризма за смяна в наредбата за водното избавяне, съгласно която избавителните постове трябваше да бъдат на разстояние от 100 метра, само че с по един избавител, предава.

Първоначалното предложение е било на дребните плажове избавителните постове да са ситуирани на 100 метра един от различен,като на всяка вишка да работи единствено по един избавител.

От Асоциацията на концесионерите на морски плажове обаче са предложили дистанцията сред избавителни постове да се усили на 150 метра, само че да се запази  броят на спасителите- по двама, защото работата по спасяването на хора в морето е екипна работа.



„ Този, който влиза и изважда потърпевшия,той губи много сили и няма да може да взе участие в първата долекарска помощ дружно със здравното лице
. Така че вторият човек по едно и също време следи, изчаква здравното лице да пристигна, и дружно с него вършат първа долекарска помощ “, разяснява Васил Алексиев, старши избавител в  БЧК-Бургас.

„ Няма по какъв начин в границите на работния ден, който е от 8:00 до 18;00 часа, 10 часа един избавител да бъде непрекъснато на избавителния пост. Все отново има Кодекс на труда,има физиологически потребности. Но най-важното е,че когато избавител е самичък на пост, той не може да подхваща никакви избавителни действия “, изясни Виолета Радева, секретар на БЧК-Бургас.

Очаква се измененията да бъдат гласувани от Министерския съвет , концесионерите се надяват съображенията им да бъдат взети под внимание.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР