Напрежение по време на Съвета за сигурност на ООН -

...
Напрежение по време на Съвета за сигурност на ООН -
Коментари Харесай

Напрежение по време на СС на ООН - израелският външен министър отмени срещата си с Гутериш

Напрежение по време на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации - израелският външен министър Ели Коен анулира срещата си с генералния секретар Антонио Гутериш, съобщи Българска национална телевизия. Причината - изявление на Гутериш, че дейностите на Израел в Газа, явно са нарушаване на интернационалното филантропично право.

Думите на генералния секретар разгневиха израелския първи посланик и той написа в обществените мрежи, че диалог сред двамата няма да има и че " след 7 октомври няма място за уравновесен метод. " Хамас " би трябвало да бъде заличен от лицето на Земята ".

Израелските въоръжени сили оповестяват, че са нанесли въздушни удари против Сирия. Поразени са военна конструкция на сирийската войска и ракетни установки, като се разяснява, че това е в отговор на изстреляни от сирийска територия минимум две ракети против Израел.

През последните няколко дни израелските сили водят сражения както с палестинската формация " Хамас ", по този начин и с бойци на подкрепяната от Иран шиитска формация " Хизбула ". Членове на ливанското придвижване оперират както в Ливан, по този начин и в Сирия.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР