Напрежение на корейския полуостров. За първи път балистична ракета на

...
Напрежение на корейския полуостров. За първи път балистична ракета на
Коментари Харесай

Пхенян изстреля ракети към Южна Корея

Напрежение на корейския полуостров. За първи път балистична ракета на Северна Корея падна в териториалните води на Южна Корея. Сеул назова изстрелването „ териториално посягане ”. 

Досега Пхенян не беше изстрелвал толкоз доста ракети в границите на един ден - общо 23. В отговор Сеул изстреля три ракети въздух-земя от самолети F-16. Те също паднаха оттатък демаркационната линия сред двете враждуващи страни. Тогава на собствен ред Северна Корея е изстреляла повече от 100 оръдейни снаряда.

Пхенян изясни дейностите си със взаимните учения на съседите и армията на Съединените щати. Северна Корея ги назова „ нападателни и провокативни ”. Те се заканиха, че участниците в тях щели да платят „ най-ужасната цена в историята ”. А Съединените щати споделиха, че Пхенян подвига звук, с цел да прикрие нещо друго - доставката на снаряди за съветската войска.

„ Тези дейности на Северна Корея заплашват мира и стабилността на Япония, района, както и интернационалната общественост, и са изцяло неприемливи. Те нарушават резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Категорично осъждаме Северна Корея и отправихме формален митинг против тези дейности. Ще разгледаме всички разновидности, без да изключваме нищо, в това число способността за контраофанзива. Ще продължим да работим за фундаментално подсилване на нашите отбранителни качества ”, сподели Ясуказу Хамада, министър на защитата на Япония.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР