Напрежение между коалиционните партньори в Демократична България“ и Продължаваме промяната“,

...
Напрежение между коалиционните партньори в Демократична България“ и Продължаваме промяната“,
Коментари Харесай

Скандал между „Добрите сили“. ДСБ искат обяснения от ПП за думите на Асен Василев

Напрежение сред съдружните сътрудници в „ Демократична България “ и „ Продължаваме промяната “, или по-скоро сред ДСБ и Политическа партия лъсна около изказванията на Асен Василев за оставката на здравния министър Христо Хинков. Зам.-шефът на ДСБ Йордан Иванов, които е и народен представител от ПП-ДБ, изиска пояснения за изказването на съпредседателя на Политическа партия.

Ден по-рано Василев сподели, че не е негова работа да желае оставката на Хинков, само че загатна, че всеки министър би трябвало да се отдръпна, в случай че не среща поддръжка от партиите, стоящи зад държавното управление. Заради опита на Хинков да смени шефа на „ Пирогов “ Владимир Димитров, ГЕРБ и Движение за права и свободи се заканиха да бойкотират законите на Министерския съвет, а Василев разгласи, че не може парите на страната да са пленник на който и да било болничен шеф.

Иванов означи, че в ДСБ са разбрали от изявлението на Василев, че всеки министър в самичък би трябвало самичък да търси своята политическа поддръжка. „ Нас ни тормози, тъй като това значи, че всеки министър самичък би трябвало да се договоря с ГЕРБ и Движение за права и свободи “, съобщи депутатът. Хинков пък бил дълготраен член на Държавно стопанско предприятие и от партията му изрично застават зад него. „ Той се употребява с нашата поддръжка за борбата му с корупционните практики. Както и всеки различен министър от сегашния кабинет, който води такива борби, ще получава нашата поддръжка “, съобщи Иванов.

Според него буди неразбиране по какъв начин втори ден цялата страна се занимава с шефа на една болница, против който има експертен отчет за осъществени нарушаване.

„ Видимо господин Ангелов (Костадин – бел ред.) от ГЕРБ се е запътил към поста на министър, само че желаеме да го предупредим, че методът, по който желае да го направи, може да докара до разкъсване на менискус “, съобщи Иванов.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР