Напрежение между двамата кандидати за кмет на разградското село Ясеновец,

...
Напрежение между двамата кандидати за кмет на разградското село Ясеновец,
Коментари Харесай

Скандал в разградско: Полиция изведе кандидатите за кмет на с. Ясеновец от изборна секция

Напрежение сред двамата претенденти за кмет на разградското село Ясеновец, Разград. Причината - пропаганда в интерес на единия пред една от секциите. Затова те влезнали да се разправят вътре и се наложило полицията да се намеси и да ги изведе.

Счита се, че вота в село Ясеновец взема решение изборния резултат в Разград. Всички тук споделят по този начин.

В двора на учебното заведение, където са и две от трите секции, съвсем не се чува българска тирада, а се приказва единствено главно на турски език. А улицата пред двете секции е като автопарк. През 5 минути стопират коли и слизат гласоподаватели, с цел да гласоподават.

Има голям брой покровители и наблюдаващи, които беседват на групички в двора. Има засилено полицейско наличие, защото поради пропаганда се стигнало до напрежение сред двамата претенденти за кмет на селото. На първи тур разликата сред тях е била 102 гласа.

" Екшън е меко казано. Опитваше се да се направи пропаганда за избрана партия, при което се намесиха двамата кандидат-кметове. Стигна се до дребна ексцесия и въпросното лице беше изгонено от секцията. Застава до таблото и демонстрира номера, на който би трябвало да заградят, когато влязат в залата за гласоподаване. Двамата претенденти влязоха вътре, спречкаха се между тях, само че при намесата на полицията всичко се потуши в точния момент ", описа Веселка Ангелова, ръководител на СИК 28 в село Ясеновец.

Хората тук всеобщо гласоподаваха с хартиени бюлетини, защото споделят, че не могат да се оправят с машините.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР