Напрежение има в Спешното приемно отделение на държавната болница в

...
Напрежение има в Спешното приемно отделение на държавната болница в
Коментари Харесай

Медици от Благоевград протестират заради липсващи бонуси

Напрежение има в Спешното приемно поделение на държавната болница в Благоевград. Служителите на отделението излязоха на кротичък митинг с искане да им бъдат изплатени 1000 лева за битка с COVID-19 на първа линия, защото за последните два месеца не всички здравни служащи са получили спомагателни бонуси.

По думите им, сумите, които са получили за месец юли, са 100 лева, 200 лева или 400 лева Те намират това за незаслужено.

Служителите настояват още, че през отделението минават към 60 пациента с ковид дневно.

Те към този момент са изпратили и протестното си писмо до министъра на опазването на здравето и до управлението на болничното заведение.

" Досега сме получавали по 1 000 лв., тъй като сме на първа линия. Минават 50-60 индивида. Този месец на едни дават 100 лева, на други 200 лева ", сподели Олга Секулска, здравна сестра в Спешното поделение.

" Всяко дежурство ти го считат, че все едно е минал един човек, а те са минали 8, 7, 10, друго. А ти да кажем, че на някое дежурство ще имаш 6, 7, на идващото може да нямаш, само че това не ти го считат ", сподели здравната сестра Соня Златарска.

" На 12-часово дежурство, купонът за хранодена ни е 2 лева Крайно незадоволително ", добави още Секулска.

От управлението на болничното заведение оповестиха пред екипа на Българска национална телевизия, че средствата се дефинират от здравната каса и здравното министерство по особено направена методика за това. Те настояват още, че нищо не зависи директно от управлението на болничното заведение.



Репортер: Владислава Миланова

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР