Напрежение и проблеми в сферата на културата се породиха след

...
Напрежение и проблеми в сферата на културата се породиха след
Коментари Харесай

Калин Сърменов: Няма да се стига до затваряне на театри

Напрежение и проблеми в областта на културата се породиха след изявление на проф. Велислав Минеков по отношение на затварянето на "предприятия ". Мнозина съзряха в думите му, че се приказва за театри. Това наложи среща с шефовете на културни институти.

"По време на срещата не е говорено за затваряне на театри. Това са думи които сътвориха напрежение, което не е градивно. Това няма по какъв начин да се случи. Не може, не трябва и няма по какъв начин да стане по хиляди аргументи. По-важният въпрос е по какъв начин минаваме през тези тежки дни”, съобщи в ефира на NOVA шефът на Сатиричния спектакъл Калин Сърменов.

„ Както във всяко едно пространство, по този начин и в културата и в частност театрите, има проблеми и пътища, които би трябвало да се изминат. Това е ясно на всички. Действайки прочувствено обаче, няма по какъв начин да се свърши работа”, разяснява още той.

„ Смятам, че тази методика, по която работим, е добра и прави работа, само че несъмнено тя не е съвършена”, уточни още Сърменов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР