Напрежение и образуване на километрични опашки от тирове, прекарващи зърно

...
Напрежение и образуване на километрични опашки от тирове, прекарващи зърно
Коментари Харесай

Съюзът на транспортните работници: Опашките с камиони по границите не са нещо ново

Напрежение и формиране на километрични опашки от тирове, прекарващи зърно на граничен пункт " Кулата-Промахон " в последните няколко дни. Вчера даже се стигна до блокиране на пункта в посока Гърция от страна на водачите, изнасящи зърно.



Щателните инспекции, които лишават часове, са главната причина за недоволството на водачите. По думите им страната съзнателно и административно се пробва да затрудни този експорт, като инспекции има както от митниците, по този начин и от Национална агенция за приходите. На всеки един камион, който излиза, се сформира протокол

Тези протоколи не са нещо ново, те се сформират от години, несъмнено, не засягаха износа на зърно. Сега към този момент ги засягат, само че най-вероятно ситуацията е краткотрайно и може би до месец ще спре. Не е нужно да има неодобрение от страна на сътрудниците, предишния месец с такива инспекции бяха наранени строителните материали, изясни Александър Стамболийски – ръководител на Съюза на българските транспортни служащи.

Тези опашки не са нещо ново, всичко това се прави за надзор на внасяните такси и налози по мотиви износа и вноса на зърно. Такива опашки има и на входа на България от румънска страна, увери Стамболийски. Контролът няма по какъв начин да бъде отстранен, до момента в който не влезем в Шенгенското пространство.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР