Напрежение беляза 79-ата протестна вечер в столицата, предаде БНР. Стигна

...
Напрежение беляза 79-ата протестна вечер в столицата, предаде БНР. Стигна
Коментари Харесай

Протестът, ден 79: Сблъсъци пред БНТ, искат и оставката на Фандъкова

Напрежение беляза 79-ата протестна вечер в столицата, съобщи БНР. Стигна се до конфликти сред протестиращи и полиция в региона на Българската национална телевизия. Въпреки напрегната обстановка нямашe съществено потърпевши и ранени.

Всеки ден в София ще има блокади на здания и протестни акции, предизвести ръководителят на придвижване БОЕЦ Георги Георгиев, след акцията пред Българска национална телевизия с искане за свободата на словото.

Активисти на самодейността Граждански конгрес " Орлов мост " оповестиха, че се събират на следващия ден в 08:00 ч. пред Съдебната палата. За неделя пък е очакван огромен митинг-концерт на Орлов мост под наслов " Бъдеще за България ".

Междувременно протестиращите наред с оставките на премиела Бойко Борисов към този момент желаят и тази на столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Според тях тя нарушавала българското и европейското законодателство с условието протестиращите да декларират авансово своите демонстрации. Те считат, че деянията им не са нерегламентирани и че просто пазят демократичните си права. Те упрекват кмета на София и за неприятната градска инфраструктура и презастрояването на столицата.

С оглед на това обичайното шествие на протестиращите довечера се насочи по друг маршрут. В център на гражданското неодобрение се трансформира постройката на Столичната община, която към 21:30 ч. беше обстрелвана с яйца от протестиращите.

Малко преди 22:00 ч. те напуснаха ул. " Московска " 33, където е постройката на общината, и се насочиха към постройката на Българска национална телевизия преди част от тях да се насочи към Орлов мост.

Към 22:30 ч. породи напрежение пред Българска национална телевизия сред протестиращи и служители на реда, откакто симпатизанти на придвижване БОЕЦ се пробваха да влязат в постройката на публичната телевизия, само че не бяха позволени от защитата. Напрежението беше подбудено от желанието на деятели от придвижване БОЕЦ да вземат присъединяване в предаването по Българска национална телевизия " Панорама ".

Към 23:00 ч. ситуацията последователно се възстановява, и към този момент нямаше напрежение сред протестиращи и полиция. Трите входа на Българска национална телевизия обаче останаха блокирани, защото протестиращи чакаха здравния министър Ангелов, който взе присъединяване в предаването " Панорама ".

Междувременно проф. Ангелов остана блокиран в постройката на Българска национална телевизия близо час след предаването до момента в който служители на реда съумяха да изтласкат протестиращите, стоящи пред входа на Българска национална телевизия, с цел да разрешат на здравният министър да се качи в служения си автомобил.

Друга дребна група от протестиращите блокира кръстовището на Орлов мост за близо два часа. Малко преди среднощ то беше освободено.
 79-та вечер в София на антиправителствен митинг
79-та вечер в София на антиправителствен митинг

От „ Отровното трио “ питат за какво Гешев живее в държавна резиденция в Бояна

Хората на днешния митинг бяха по-малобройни , като някои от тях показаха страдание, че силата за смяна се прахосва, защото няма положителни водачи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР