Напрегнатата драма “Дълбоката държава”, с участието на възхвалявания от критиците

...
Напрегнатата драма “Дълбоката държава”, с участието на възхвалявания от критиците
Коментари Харесай

Марк Стронг искал да стане астронавт

Напрегнатата драма “Дълбоката държава”, с присъединяване на възхвалявания от критиците Марк Стронг и придобилия известност от “Игра на тронове” Джо Демпси, е с премиера по FOX. Първите два епизода се излъчиха по едно и също време по каналите FOX и FOX Crime. Поредицата държи напрегнат, като потапя феновете в безмилостния свят на шпионажа, където все по-рядко срещаната измежду шпионите съвест може да стане причина за гибелта им и за тази на околните им.

Терминът дълбоката страна, дал заглавие на новата продукция на FOX, постоянно се пояснява и като “държава в държавата” и се отнася до военни, разследващи, дипломатически или други конспирации, които съществуват редом с административния хайлайф на “откритата държава”. Централна фигура в интригата на “Дълбоката държава” е Макс Ийстън (Марк Стронг).

 24-1 Той е някогашен разузнавач, чието минало го навестява още веднъж, когато е изтръгнат от новия си живот в Пиренеите и е свикан от Джордж Уайт (Алистър Петри), шеф на скришен екип на МИ-6/ЦРУ, наименуван “Подразделението”. Уайт убеждава Макс да се завърне на работа, с цел да отмъсти за гибелта на отчуждения си наследник Хари (Джо Демпси). Залогът скоро се усилва, когато Макс се озовава в центъра на загадка война на разузнаването, част от огромен скрит план за добиване на облага от всяването на безпорядък в Близкия Изток. Макс влиза в рискова игра, до момента в който авторитетни корпорации показват готовността си да стигнат до крайности, с цел да защитят репутацията си и да прикрият тайните си.

Марк СТронг е роден през август 1963 година в Лондон като Марко Джузепе Салусолия с татко италианец и майка австрийка. Още като дете обаче, по гледище на майка му името му се сменя на Марк Стронг за по-лесно консолидиране в британското общество. Майка му работи като бавачка в английската столица, а татко му ги напуща съвсем незабавно след раждането на Марк. Ранните му години минават главно в Лондон, само че заради естеството на работа на майка му, двамата постоянно се местят и живеят в разнообразни английски градове.

В свое изявление Марк признава, че още от дребен мечтае да стане артист, също като Ален Делон. Като юноша той се въодушевява от надарената игра на французина и постоянно гледа филми с чаровния актьор, въпреки да не схваща нито дума от разговорите в тях. По това време той гледа и репортаж за кацането на Нийл Армстронг на Луната. Толкова е удивен от този факт, че в продължение на месеци непрекъснато повтаря на майка си, че желае да стане астронавт.

Постъпвайки в колежа, Стронг става част от пънк-група, само че осъзнава, че би трябвало да получи съществено обучение и специалност, която да му разреши да изхранва себе си и бъдещето си семейство. Затова отива да учи в Университета в Мюнхен, където се записва в юридическия факултет. Там обаче приключва единствено първи курс и взема решение да се върне назад в родината си и дефинитивно се посвещава на актьорската специалност.

Първите сериали, в които се появява Стронг са “Главен обвинен 3”, “Инспектор Морс” и “Чисто британски убийство”. В тези филми начинаещият артист е в ролята на служители на реда и детективи. През 1996 година е премиерата на телевизионния филм на Шон Бин “Мисията Шарп”, в която Марк играе антагонист. През същата година артистът се превъплъщава като господин Найтли в акомодацията на романа на Джейн Остин “Ема”.

На огромен екран най-запомнящата се роля на Стронг е във кино лентата от 1997 г. „ Fever Pitch ”, където си партнира с Колин Фърт. Участва и във кино лентата на Роман Полански от 2005 г. „ Оливър Туист ”. Същата година се появява и в „ Сириана ” на Джордж Клуни и „ Револвер ” на Гай Ричи.

Поради обстоятелството, че очарователният артист не издава персоналния си живот, в мрежата има доста малко информация за неговото семейство. Знае се единствено, че Марк е любящ брачен партньор и грижлив татко от години. Заедно със брачната половинка му Лиса Маршал, която е продуцент, живеят в Лондон. През 2005 тя му роди наследник Габриел, а през 2007 година на бял свят се появи и вторият им наследник Роман. За персоналния си живот Марк Стронг споделя: “Нямам никакво предпочитание да пребивавам на никое място другаде. Роден съм тук. Жена ми е родена тук, децата ми се родиха тук. Имам превъзходен баланс сред дома и фамилията и съм удовлетворен от всичко. ”

Известно е, че актьорът е висок 188 см, не е регистриран в Instagram. За благополучие, обществените мрежи не са единственият запас, от който почитателите научават за последните вести от живота на Стронг. На разнообразни интернет портали и в печатни издания постоянно се разгласяват материали, свързани с креативната биография на холивудска звезда. Сред сътрудниците най-хубавият му другар е артистът Даниел Крейг, който е кръстник на по-малкият му наследник.

Марк приказва прелестно немски и малко италиански език. Той е почитател на футболния клуб Арсенал, а иконата за жанр за него е Дейвид Бауи. Самият артист през 2015 година попадна в класацията “50 най-добре облечени английски мъже” на списание “GQ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР