Напрегната ситуация между военни кораби на САЩ и Русия е

...
Напрегната ситуация между военни кораби на САЩ и Русия е
Коментари Харесай

Екшън: Руски боен кораб "приближи агресивно" US разрушителя Farragut в Арабско море ВИДЕО

Напрегната обстановка сред военни кораби на Съединени американски щати и Русия е зародила в северната част на Арабско море. Руски военен транспортен съд се е "приближил нападателно " на 9 януари към унищожител от военноморските сили на Съединени американски щати, заяви през днешния ден основаният в Бахрейн Пети американски флот, представен Reuters.

В официалното съобщение се споделя, че разрушителят "Фарагът " (Farragut) дал пет къси звукови сигнала (международен морски сигнал при заплаха от сблъсък), с цел да предизвести съветския транспортен съд да промени курса си и да се избегне удар. Руският кораб в началото отказал, само че в последна сметка се отклонил и двата кораба се разминали на разстояние 60 метра един от различен.

Според американската телевизия CNN съветският военен транспортен съд се доближил с кърмата си към американския и едвам откакто била открита директна радиовръзка сред тях, се отклонил встрани. "Фарагът " е съпровождал американския атомен самолетоносач "Хари Труман ".

Междувременно министерство на защитата на Русия упрекна екипажа на американския унищожител USS Farragut в умишлено нарушаване на интернационалните правила по сигурност на плаването.

По този метод във ведомството реагираха на известията за случилото се. От Министерство на защитата на Русия акцентират, че "това не дава отговор на действителността ".

"Именно разрушителят на Военноморски сили на Съединени американски щати, намиращ се вляво от движещия се пред него съветски боен транспортен съд, на 9 януари 2020 година жестоко наруши интернационалните правила за предизвестия за възможен конфликт на плавателни съдове. Вместо това той извърши маневра за секване на курса му ", се споделя в публикуваното известие.

Във военното ведомство означават, че нарушаването е било снимано и от видеокамерите на американския унищожител.

"Екипажът на съветския боен транспортен съд е работил професионално, предприемайки маневра, с цел да предотврати конфликта с кораба - извършител ", допълват от
Министерство на защитата.

По-рано петият флот на Военноморски сили на Съединени американски щати разгласява в Туитър видео, на което се виждат два кораба. Американските военни обявиха, че съветският транспортен съд се е доближил към USS Farragut "агресивно ".

On Thursday, Jan. 9, while conducting routine operations in the North Arabian Sea, USS Farragut (DDG 99) was aggressively approached by a Russian Navy ship. pic.twitter.com/SCVyTINNqe
— U.S. 5th Fleet (@US5thFleet) 10 януари 2020 г.
Те оповестиха, че екипажът на разрушителя е подал пет къси сигнала, с цел да предизвести за заплаха от конфликт и е изискал да се промени курсът.

Превод и редакция БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР