Напрегната и тревожна е ситуацията и в Москва, и в

...
Напрегната и тревожна е ситуацията и в Москва, и в
Коментари Харесай

Руски журналист от Москва специално пред bTV

Напрегната и тревожна е обстановката и в Москва, и в останалите градове на Русия. Сведенията които получаваме от съветски публицисти са, че за първи път се вкарва контра-терористична интервенция в Москва.

Това значи без обществени прояви, активизиране на спецслужбите и на силовите структури, ограничавания в връзката. Неофициално се твърди, че доста по-засилен режим на следене на телефонни и други позвънявания.

Следете всичко по тематиката тук

Също импровизирано се твърди, че в случай че Пригожин не направи крачка обратно в желанията и дейностите си, назрява сериозен вътрешен въоръжен спор.

Безсънна нощ за медиите и хората в Москва, споделят публицистите там.

„ Руската войска е получила нужните заповеди “, разгласи президентът на Руската федерация

„ Обръщението на Владимир Путин показва, с цялата допустима нагледност, че на Пригожин му е подложен ултиматум. И в случай че той не размишления и не приключи въоръжения бунт, както го назова Путин, във връзка с него и неговите сподвижници, ще бъдат взети най-твърди ограничения “, сподели особено пред bTV Фьодор Гладких, съветски публицист от Москва.

Конфликтът с Вагнер е от месеци. Обвиненията са за липса на доставки, а в този момент всичко ескалира, споделят още медиите на място.

„ Това е политически и боен трус в Руската федерация “, сподели той

„ Двете страни се упрекват - Пригожин споделя, че не получава муниции, а министерството отхвърляше това. само че до открит конфликт до момента не се беше стигало. Случилото се през днешния ден се пояснява като въоръжен бунт. Тоест - частна военна компания е окупирала един от най-големите градове в южна русия. Окупиран е щабът на южния боен окръг, градската инфраструктура, хора с оръжия вървят по града. А Пригожин споделя, че считат да потеглят към Москва “, уточни още Гладких.

„ Тук са въвлечени евентуални военни дейности на територията на Русия – това ще има резултат “, уточни президентът

„ В Москва е въведен режим на контра-терористическа интервенция. Всички силови и специфични служби са в режим на паника, анулирани са всеобщите мероприятия “, сподели още той.

Въоръжените сили на Русия са получили заповед за изтъквам " неутрализация " на уредниците на въоръжения бунт.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР