Напрегнат ще е днешният ден за Външно.Осмите санкции за Русия

...
Напрегнат ще е днешният ден за Външно.Осмите санкции за Русия
Коментари Харесай

Николай Милков, МВнР: До обяд връщаме становище за осмите санкции срещу Русия

Напрегнат ще е днешният ден за Външно.

Осмите наказания за Русия – протича подготовка по този план. Доколкото са обект на договаряния, ние не можем да влезем в конкретика. Принципите на работа – глобите би трябвало да ускоряват натиска над Русия, би трябвало да се избегнат и минимизират негативните резултати на европейските стопански системи. Това каза министърът на външните работи Николай Милков на брифинг в Министерство на външните работи, написа novini.bg.

Вчера вечерта в Министерство на външните работи е пристигнало предложение за това какво да съдържа пакетът наказания, а сега тече оценка, с цел да се образуваме мнение. „ Ние би трябвало да представим това мнение и то да се регистрира в хода на съгласуването. Сроковете обаче са доста къси – към обяд би трябвало да дадем отговор, а това изисква групово деяние на редица ведомства. Спешната реакция съставлява най-голямото предизвикателство в тази ситуация. Когато глобите бъдат признати, ще осведомяваме обществото за това какво съдържат те. ”

По мотив реакциите на македонците на футболния мач с нашите играчи, той съобщи: „ Въпросът би трябвало да е привършен, само че съпоставено с другото събитие от седмицата – присъдата на Ламбе Алабаковски, който е запалил българския културен център по-рано тази година – двете неща разкриват проблем за българите в Македония. Присъдата на Ламбе е допустимо най-леката. ”

" Липсата на съответни санкции изпращат послания към обществото в РСМ и към нас. И това обръщение не бих споделил, че е положително. Това сформира обща картина, която ни безпокои - ерозиране на договореностите, при които РСМ стартира договаряния ", сподели още той.

Сесията на Организация на обединените нации дава опция за интернационалните срещи сред разнообразни страни, означи той. „ Проведох срещи с представители на министерство ниво с Унгария, Турция, Руанда, Нигерия, Косово, Съединени американски щати и други ”, сподели той.

Министерство на външните работи не признава резултатите на референдумите в окупираните региони.

" В Украйна няма да има гласоподаване, ЦИК не е разкрила секция там ", означи още той.

" Министерство на външните работи, както и дипломатическите и консулските представителства зад граница са изпълнили всички свои задължения по организацията на изборите. Ресурсите, които са нужни, доста надвишават потенциала на дипломатическите и консулските представителства ", сподели той.

Милков разясни, че изборните секции ще бъдат 755 в 62 страни. От тези 755 в 300 секции ще се гласоподава с машини.

Той посочи, че признатите методически инструкции са публикувани и оповестени на страницата на МВНР.  Всеки може да се осведоми по какъв начин се работи при всеки зародил проблем. Публикувани са и адресите на всички секционни комисии.

" 4200 индивида е общият брой назначени членове на Секционни изборни комисии от ЦИК. Първо се оферират хора от задграничното посланичество, по-късно ние в Централната изборна комисия и по-късно представители на политически партии. Това в годините е предизвиквало напрежение, тъй като ЦИК е заменяла доброволци с членове на политически партии. Ние нямаме въздействие е върху този развой. Надяваме се, че това не води до демотивация на българските общности ", добави той.

Той акцентира, че би трябвало да се плануват всички опасности, като подобен е изключителното състояние във Флорида поради урагана. Поставени са под риск 5 секции там.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР