Напрегнат ден се очертава за депутатите другата седмица.Парламентът да изслуша

...
Напрегнат ден се очертава за депутатите другата седмица.Парламентът да изслуша
Коментари Харесай

Депутатите изслушват министър Велкова за бюджета във вторник

Напрегнат ден се обрисува за депутатите другата седмица.

Парламентът да изслуша служебния министър на финансите Росица Велкова за осъществяването на бюджета.

Това планува програмата на изключителното пленарно съвещание, планувано за вторник, 25 октомври, от 10:00 часа, демонстрира информация на уеб страницата на Народното събрание. Първа точка в дневния ред е проекторешение за избиране на Временна комисия за разработване на план на Правилник за организацията и активността на Народното събрание. Предвижда се комисията да бъде основана на паритетен принцип - от по двама представители от всяка парламентарна група, написа novini.bg. 

Втора точка планува чуване на служебния министър на финансите Росица Велкова относно осъществяването на Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 година по главните пера на бюджетните доходи и разноски. От финансовия министър се желае да показа и плана на служебното държавно управление за държавния бюджет за 2023 година, включително тригодишната бюджетна прогноза. Вносители на предлагането са Корнелия Нинова ( " Българска социалистическа партия за България " ) и група народни представители.

По предложение на ГЕРБ-СДС в дневния ред е включено и чуване на служебния министър Росица Велкова относно положението на финансирането на недостига.  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР