Напредъкът в бавно вървящите преговори за Брекзит все още е

...
Напредъкът в бавно вървящите преговори за Брекзит все още е
Коментари Харесай

Напредък по Брекзит все още е възможен, смята лидерът на ЕНП

Напредъкът в постепенно вървящите договаряния за Брекзит към момента е вероятен, макар неналичието на ясни позиции на Англия по съществени въпроси, поставяни от европейските водачи.

Това съобщи ръководителят на Европейската национална партия (ЕНП) и съдружник на немския канцлер Ангела Меркел – Манфред Вебер, представен от ДПА.

" Моето усещане е, че напредъкът в договарянията за Брекзит към момента е вероятен ", разяснява Вебер след среща в Лондон с английския министър председател Тереза Мей.

Преди диалога си с нея Вебер сподели, че ще призове Мей да даде уточнения по трите съществени въпроса за излизането на Англия – правата на жителите на Европейски Съюз, Северна Ирландия и сметката за напускането на съюза.

" Искаме както да сме другари и за в бъдеще, по този начин и да не забравяме за Брекзит ", съобщи водачът на ЕНП, наблягайки, че е нужна сигурност за жителите на Европейски Съюз, живеещи във Англия, непоклатимост в мирния развой в Северна Ирландия, както и да бъде обяснен отвореният въпрос за сметките.

Преди ден Вебер предвижда, че е малко евентуално водачите от Европейски Съюз този месец да пристъпят към идната фаза на договарянията за Брекзит, в случай че остават по-малко от две седмици до крайния период за реализиране на прогрес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР