Напредъкът на работата по големите обекти, по които работи ВиК,

...
Напредъкът на работата по големите обекти, по които работи ВиК,
Коментари Харесай

Шефът на ВиК обяви как вървят ремонтите във Варна

Напредъкът на работата по огромните обекти, по които работи ВиК, разгласи пред медии шефът на сдружението инж. Веселин Русев, съобщи кореспондент на Moreto.net.

160-метровият сектор от авариралия през април тръбопровод до Паметника на „ Почивка “ към този момент е сменен с железни тръби . До две седмици оборудването ще бъде вкарано в употреба.

Междувременно тече проучване на останалата част от водопровода. Амбицията е стъклопластът да бъде сменен с железни тръби по цялото трасе от 3 км, сподели шефът на ВиК. Ще бъде изработен план и ще се търси финансиране за задачата.

„ Насочваме старания към ритмична реализация на водния цикъл на Варна, където проблемите са много. Ще даваме подробна и честа информация за напредъка по всички обекти “, увери инж. Русев. Подробности за свършената и оставаща работа ще бъдат качвани и на уеб страницата на сдружението.
Приключена е работата в „ Пчелина “ . Следва замяна на тръбопровод в сектора от ул. „ Патриарх Максим “ до „ Христо Смирненски “. Срокът за осъществяване е 21 юли.

Вече е построена 1.5 км. канализация по пътя за „ Виница “. Остава Община Варна да се погрижи за довършителните работи и за асфалтирането.

След 10 дни стартира асфалтирането на долната част на ул. „ Прилеп “ , откъм бул. „ Левски “. До 21 юли би трябвало да бъде приключена и горната част на Прилеп, а по-късно работата да продължи по замяна на водопровода в правата към Каменар.

По „ Христо Смирненски “ на следващия ден завършва работата на ВиК в правата от „ Мир “ до „ Подвис “ . Водопроводът ще бъде изпитан и по-късно трасето е готово за асфалтиране. На идващ стадий ще бъде затворен секторът сред „ Мир “ и „ Кауфланд “. Готовност за започване на работа има и във връзка с трасето сред „ Подвис “ и Вятърна мелница, само че се чака разписване на разрешението за краткотрайна организация на придвижването от Община Варна. След старт на дейностите срокът за осъществяване е до 3 месеца.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР