Направо се хванах за главата, след като видях представеното днес

...
Направо се хванах за главата, след като видях представеното днес
Коментари Харесай

Илиян Филипов: Хванах се за главата като видях КСС на Колежа

Направо се хванах за главата, откакто видях показаното през днешния ден КСС, призна изпълнителят на градежа на стадион " Христо Ботев " Илиян Филипов след постоянната среща на заинтригуваните в Община Пловдив.

" Получих 11 500 позиции за КСС, само че най-малко 25 % от тях се припокриват. Това КСС не е правилно направено. Затова кметът подреди от на следващия ден работна група да оправи всичко по най-бързия метод, с цел да забележим какво се случва със градежа. В групата са: представители на проектанта, строителния контрол, изпълнителя и възложителя в лицето на Община Пловдив. Те стартират работа по изчистването на дублираните позиции. Николай Нанков също е осведомен със протичащото се и по тази причина той през днешния ден не участва на срещата ", сподели  Филипов пред медиите.

" Какво още да кажа, може би, че Януари стартира монтирането на седалките. Ботев ще разполага и с най-модерното осветяване, каквото имат и стадионите на започващото Световно в Катар. То е произвеждане на компания " Филипс ". 

Днес имам среща с управлението на Ботев (Пловдив). Те желаят да схванат какво се случва и по какъв начин да създадем по този начин, че на 12 февруари Ботев да играе против Локомотив (София) на " Колежа ". Ще им обясня, че съблекалните са подготвени, само че самото съоръжение не е в поръчката и шкафчета и сходни принадлежности би трябвало клубът самичък да си ги обезпечи.

Относно покрива на козирката - получихме оферта за ПВЦ- покрив, дали сме задача на надзора по най-бързия метод да осведоми Пожарната за параметрите и, в случай че те дадат зелена светлина, да остойностим поръчката по най-бързия метод.

Очаквам новото КСС за камерите и озвучаването да е доста по-ниско. Парите, които бяха планувани за тях ще бъдат ориентирани за козирката ", сподели още Филипов.

„ До седмица би трябвало да дадем отговора на най-задавания от почитателите въпрос – какъв брой ще коства цялостното създаване на стадиона и до какъв стадий ще стигнат обезпечените до този миг 37 млн. лева “, съобщи кметът Здравко Димитров на срещата.

Неговият заместител Пламен Райчев добави, че едвам след представянето на правилните количествени сметки и тяхното остойностяване, общината като възложител ще даде мнение, кое от предложенията на проектанта може да отпадне от строително-монтажните действия за първия стадий от реконструкцията на стадиона.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР