Направлението за постъпване в болница от 1 август трябва да

...
Направлението за постъпване в болница от 1 август трябва да
Коментари Харесай

От 1 август само с електронно направление в болница

Направлението за постъпване в болница от 1 август би трябвало да се издава в електронен тип, като и самите лечебни заведения би трябвало да издават епикриза също на електронен притежател, като по този метод тя става част от електронното пациентско досие, съобщи в студиото на Българска национална телевизия доцент доктор Васил Пандов, шеф на кабинета на министъра на опазването на здравето в оставка Асена Сербезова и ръководител на Надзорния съвет на Здравната каса.

Дигитализацията на опазването на здравето стартира в извънболничната помощ от 1 юни, а от 1 август тя ще обхване и болничната помощ. Към момента подготовката е по проект, успокои доктор Пандов.

Според него всички лечебни заведения са готови, събира се информация за всички, които имат връзка с националната здравна осведомителна система. Има трима снабдители на софтуер, които обгръщат над 90% от всички лечебни заведения. Софтуерът към този момент е синхронизиран с условията, сподели още той.

Още от 1 юни системата е разрешавала издаването на електронни посоки за постъпване в болница . До момента са издадени 44 хиляди електронни посоки. До момента 261 души са постъпили в 54 огромни лечебни заведения с електронни посоки , което демонстрира, че системата действа.

Електронното опазване на здравето е метод да се осветлят процесите в опазването на здравето , съобщи доктор Пандов. То ще обезпечава данни в действително време по кое време един пациент е постъпил и по кое време е изписан от едно лечебно заведение, епикризата няма да може да бъде променяна или в случай че бъде променяна за това ще има диря. Съществуват редица фактори, които ще подобрят контрола в битката с фиктивните хоспитализации , сподели доктор Пандов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР