Направлението за хоспитализация от 1 август трябва вече да бъде

...
Направлението за хоспитализация от 1 август трябва вече да бъде
Коментари Харесай

От 1 август направленията и епикризите ще са електронни

" Направлението за хоспитализация от 1 август би трябвало към този момент да бъде издавано като електронно направление, като и самите лечебни заведения би трябвало да издават епикриза също на електронен притежател - тя става част от електронното пациентско досие. Етапите на цифровизация от 1 юни обхващаха извънболничната помощ, а от 1 август болничната помощ. Към момента подготовката е по проект ", това сподели за БНТ доц. доктор Васил Пандов, шеф на кабинета на министъра на опазването на здравето в оставка Асена Сербезова и ръководител на Надзорния съвет на Здравната каса.

" Всички лечебни заведения са готови, събира се информация за всички тях, които имат връзка с националната здравна осведомителна система. Три съществени сдружения доставят програмен продукт на лечебните заведения и обгръщат над 90% от всички лечебни заведения. Софтуерът към този момент е синхронизиран с условията ", сподели още той.

" До момента са издадени 44 000 ел. посоки, което потвърждава, че системата работи. Има 261 хоспитализации, като е тествано в 54 огромни лечебни заведения, че системата действа ", добави доктор Пандов.

" Електронното опазване на здравето е прийом за осветляване на процесите в опазването на здравето. В момента ще имаме в действително време данни по кое време един пациент е постъпил и изписан от едно лечебно заведение, епикризата няма да може да бъде променяна или в случай че бъде променяна за това ще има диря. Съществуват редица фактори, които ще подобрят контрола в битката с фиктивните хоспитализации ", сподели ръководителят на Надзорния съвет на Здравната каса.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР