Направление от лекар или запазване на час НЕ са необходими.

...
Направление от лекар или запазване на час НЕ са необходими.
Коментари Харесай

Пакет имунен статус, изследвания за сърце и полови хормони в новите профилактични кампании на „ЛИНА”

Направление от доктор или опазване на час НЕ са нужни. Таксата операция е 2 лева

И през 2024 година „ ЛИНА ” предлага на пациентите богат избор от профилактични акции. Те важат в независимите филиали на лабораторията в областите: Бургас, Варна, Пловдив, Пазарджик, Плевен, Стара Загора, Сливен и Ямбол. Единственото належащо, с цел да се включите в тях, е да посетите най-близката „ ЛИНА ”. Направление от доктор или опазване на час НЕ са нужни. Таксата операция е 2 лева

Актуални профилактични акции – януари и февруари 2024

Имунен статус: Пълна кръвна картина - 16 показателя; С-реактивен протеин; ASO; IgG; IgA; IgM; C3 фракция; C4 секта на понижена цена от 81.80 лева на 61.00 лева

Имунната система е тази, която ни пази от разнообразни непознати нашественици като бактерии, вируси, гъбички и други Тя съставлява цялост от кафези,тъкани и органи, които си взаимодействат и взаимоповлияват и по този метод реализират своята протективна роля. Имунната система реализира своята функционалност както посредством кафези - Т и В лимфоцити, NK кафези и други, по този начин и посредством разнообразни субстанции, създавани от тези кафези и от други органи и системи - това са имуноглобулините: IgG, IgМ, IgА, IgЕ, С-реактивният протеин, факторите на комплемента С3, С4 и други

В кои случаи е целесъобразно да изследваме имунната си система?
- Често боледуване от болести като: фарингит, тонзилит, бронхит, пневмония, цистит
- Хронични възпалителни болести
- Неизяснени температурни положения
- Хронична отмалялост
- Автоимунни болести
- Алергии



Допълнителна информация за проучванията

Имуноглобулините или антителата: IgG, IgМ, IgА, IgЕ играят основна роля в имунитета. Те съставляват протеини, които се създават от имунната система в отговор на въздействието на редица микроорганизми, разнообразни субстанции, а в някои случаи даже ракови кафези. При първия контакт с тях имунната система ги разпознава и създава имуноглобулини (антитела), които могат да се свързват със съответните антигени и да ги обезвреждат. При следваща среща на организма със същите непознати антигени - клетките на имунната памет водят до по-бързото произвеждане на по-качествени антитела.

C–реактивен протеин (CRP) е протеин, който се създава от черния дроб в отговор най-често на бактериална зараза, инфектиране, автоимунно заболяване или различен вид реакции на имунната система. Стойностите на CRP при здрави хора са ниски и нарастват при разнообразни патологични процеси. Високите стойности на CRP най-често са симптом за бактериална зараза.

ASO –(антистрептолизинови) антитела се образуват седмица до месец след началото на стрептокова зараза. (Най-често това е стрептококовият фарингит или тонзилофарингит.) Нарастват за 3 до 5 седмици, след което стартират да спадат. Изследването се назначава на пациенти, при които има подозрения, че признаците им се дължат на затруднения, свързани с наскоро прекарана стрептококова зараза. Такива затруднения са ревматизъм, глумерулонефрит, ендокардит и други

Пакетът включва и цялостна кръвна картина с 16 индикатора, която е наложителна първа стъпка. Резултатите би трябвало да се интерпретират от експерт.

Грижа за сърцето: ЛДХ (LDH); креатинкиназа (KK); креатинкиназа - MB фракция; липопротеин (a); високочувствителен CRP на понижена цена от 60.00 лева на 46.00 лева

Съчетавайки тези разбори, получаваме сложна картина за положението на сърцето. Те дават опция за ранно разкриване на евентуални проблеми и предприемане на подобаващи ограничения. Кръвните проби се вземат елементарно и безболезнено, като високочувствителният CRP се предлага след цялостно възобновяване след възпалителни събития.

Повече за анализите

LDH (LDH): Изследването на LDH дава информация за разнообразни клинични положения, в това число миокарден инфаркт, възпалителни процеси и някои хематологични болести. Високите стойности могат да бъдат сигнал за разнообразни болести.

Креатинкиназа: Това е ензим, който се намира най-вече в клетките на скелетната мускулатура, миокарда и мозъка. Повишените му концентрации в кръвта приказват за увреда на клетките, които го съдържат, и могат да се следят при миокарден инфаркт, миокардити, токсична увреда на сърдечния мускул, миозити, мускулни дистрофии, миопатии, при тежко физическо натоварване, оперативни интервенции, мускулни инжекции, епилепсия и други

Креатинкиназа-МВ секта: Тази секта на креатинкиназата, най-вече присъстваща в сърдечния мускул, е сензитивен знак за неговата некроза. Дори и леки покачвания са сигнал за сърдечна увреда.

Степента на покачване на Семеен кодекс и СК-МВ корелира с размера на засегнатата миокардна област. Причината за нарасналите стойности на тези два ензима би трябвало да се интерпретира от лекуващия доктор, съгласно клиничното положение на пациента и резултатите от други диагностични проучвания и способи.

Липопротеин (а): Изследването на липопротеин (а) е основно за разкриване на прикрит риск от инфаркт или инсулт, обвързван с високи концентрации на тази атерогеннна липидна парченце, които са генетично обусловени.

Високочувствителен CRP: Като добре прочут маркер за оценка на риска от сърдечносъдови болести и инсулт, този протеин сигнализира за интензивен атеросклеротичен развой в организма. Добре е резултатите да се поясняват от експерт.

Пакет „ Метаболитен - главен “: кръвна захар; пикочна киселина; холестерол (CHOL); HDL-холестерол; LDL-холестерол; VLDL- холестерол; триглицериди; АсАТ; АлАТ; TSH на понижена цена от 34.50 лева на 27.00 лева

Какво е метаболизъм? Накратко това е обмяната на веществата в организма, от които зависи както външният ни тип, по този начин и нашият тонус. В пакет „ Метаболитен –основен ” са включени проучвания за положителния и неприятния холестетол, бъбреците, черния дроб и хормон за функционалността на щитовидната жлеза. Тъй като в него има и премерване на кръвна захар и пикочна киселина, той е превъзходен за скрининг на диабет и подагра. Препоръчително е да се прави заран на гладно и преди приема на кафе и питиета с кофеин.

Пакет „ Метаболитен - уголемен “: пикочна киселина; холестерол (CHOL); HDL-холестерол; LDL-холестерол; VLDL-холестерол; триглицериди; АсАТ; АлАТ; ГГТ; FT4;TSH; Anti-TPO; HOMA индекс; HbA1c (гликиран хемоглобин) на понижена цена от 99.00 лева на 69.00 лева Този пакет надгражда предходния, защото в него са добавени още проучвания. Особено подобаващ е за надзор на положението на пациенти с преддиабет и диабет, защото включва показател инсулинова устойчивост и гликиран хемоглобин. Последният е целесъобразно да се наблюдава на няколко месеца. Разширеният пакет предлага и премерване на ензими на черния дроб и бъбреците, както и антитела на щитовидната жлеза. Това го прави извънредно осведомителен за положението на пациента. Отново е целесъобразно проучванията в него да се правят заран на гладно преди приема на кафе и питиета с кофеин.

Електролитен баланс: калций (Ca); фосфор (P); магнезий (Mg); калий, натрий и хлор на понижена цена от 25.00 лева на 19.00 лева Тези проучвания са изключително значими за оценка на общото здравословно положение и за попречване на разнообразни болести, свързани с дисбаланс на минералите и електролитите. Пакетът дава информация още за: здравината на костите, обмяната на веществата, салдото на течностите, работата на нервната система. Той е подобаващ и за хора с хипертония и проблеми с кръвното налягане.

Витамини по желание: от Витамин B12 на понижена цена от 20.00 лева на 16.00 лева и Витамин D (25-Hydroxyvitamin D) на понижена цена от 25.00 лева на 19.00 лева

Витамин B12 има огромна роля в синтеза на миелин - вещество, обвиващо нервните нишки. Този развой е от значително значение за вярното действие на нервната система, подпомагайки преноса на сигнали сред нервите.

Витамин B12 взе участие в преобразуването на питателните субстанции, изключително на въглехидратите в сила. Този развой е от значително значение за поддържането на енергийния метаболизъм и битката със признаци като отмалялост и уязвимост. Той е нужен за образуването на червени кръвни кафези, които транспортират О2 в тялото. Недостигът на този витамин може да докара до анемия и други проблеми със здравето, само че несъразмерните му равнища също не са желателни. Затова преди да започнете банкет на хранителни добавки, които го съдържат, първо посетете лабораторията.

Витамин D е значим за абсорбцията на калций и фосфор, които имат отношение към здравето на костите и зъбите. Неговият дефицит може да докара до остеопороза и други проблеми с костите.

Витамин D играе роля в регулацията на имунната система и е обвързван с по-нисък риск от инфекции, възпалителни болести и автоимунни заболявания.Препоръчително е проучванията на тези витамини да се вършат заран на гладно. Две седмици авансово Витамин B12 не би трябвало да е одобряван под формата на лекарства или хранителни добавки.

Щитовидни хормони по желание: FT3 на понижена цена от 12.00 лева на 7.00 лева.; FT4 на понижена цена от 12.00 лева на 7.00 лева и TSH на понижена цена от 12.00 лева на 7.00 лева
Това са три от главните хормони, от които зависи дали щитовидната жлеза работи вярно. Тъй като другите болести, свързани с нея, могат да доведат до хипер и хипо функционалност всеки от тези хормони има своето диагностично значение. Пациентите могат да изберат един или да ги комбинират. Препоръчително е проучванията да се правят заран на гладно и преди приема на питиета със наличие на кофеин.

Полов хормон по желание от: LH на понижена цена от 14.00 лева на 11.00 лева.; FSH на понижена цена от 14.00 лева на 11.00 лева.; Progesterone на понижена цена 14.00 лева на 11.00 лева.; Testosterone на понижена цена от 14.00 лева на 11.00 лева.; Estradiol на понижена цена от 14.00 лева на 11.00 лева.; Prolactin на понижена цена от 14.00 лева на 11.00 лева

Ако имате неточен менструален цикъл, планирате ин витро процедура или имате несполучливи опити за зачеване, тези проучвания ще Ви бъдат нужни. Напомняме, че LH, FSH и Estradiol се изследват от 3-ти до 5-и ден от менструалния цикъл, а Progesterone - в 21-ви - 22-ри ден от цикъла. Определянето на Testosterone е добре да става заран до 11 ч., когато равнищата му са най-високи.

Употребата на глюкокортикоидни препарати, някои антибиотици, естроген съдържащи лекарства или хранителни добавки, могат да повлияят резултатите за някои полови хормони.

Медицинска лаборатория „ ЛИНА “ е първата в страната, която вкара месечни профилактични акции с грижа за пациента. Те важат във всеки от независимите ѝ филиали в страната. Такса венепункция: 2 лева.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР