Направили сме си изводите, отчели сме грешките и се готвим

...
Направили сме си изводите, отчели сме грешките и се готвим
Коментари Харесай

ДСБ и "Да, България" ще привличат избиратели с убедителна оферта, че ще променят страната

Направили сме си изводите, отчели сме грешките и се готвим за взаимно явяване на първите постоянни избори - тези за европейски парламент, това споделиха по Българска национална телевизия водачите на " Демократи за мощна България (ДСБ) Атанас Атанасов и " Движение Да, България " Христо Иванов. Двамата подчертаха, че организациите нямат разлики и в никакъв случай не са имали. Сред задачите на обединяването е основаване на общ антикорупционен фронт против държавното управление.

" Имам към този момент над 10 общи позиции. Доверие между тях, като водачи. Гледаме в една и съща посока и имаме общи политически цели. Заедно желаеме да изградим необятен съюз, имаме съдействие с ДЕОС и Зелените, надяваме се и други да ни покрепят ", сподели Христо Иванов.

Той дефинира изборите за евродепутати като самобитен референдум, от резултатите на който ще зависи дали ще се върви в посока предварителни парламентарни избори. Иванов и Атанасов обявиха, че ще се борят за радикална политическа смяна в страната. Лидерът на " Да, България " разгласи, че задачата на обединяването е да показа на българите " безапелационна и годна оферта, че ще трансформират страната ".

На въпрос по какъв начин гледат на оповестените през днешния ден проекти за разширение на " Реформаторския блок " и дали са склонни на взаимни дейности и с него, водачът на " Да, България " акцентира, че стига да поддържат задачите им, са добре пристигнали.

Според Христо Иванов плануваното основаване на нов антикорупционен орган има за цел да не се реформира институцията, която в този момент би трябвало да се бори с корупцията - прокуратурата. Ако реформираме прокуратурата, някои хора би трябвало да идат в пандиза, а те в този момент се борят за назначенията на ръководители на новия орган ", посочи някогашният правосъден министър.

За Христо Иванов законопроектът, който депутатите от Движение за права и свободи Делян Пеевски, Йордан Цонев и Хамид Хамид оферират поради КТБ, има за цел да се разграби останалото след краха на банката. Бившият правосъден министър уточни, че приемането на изключително законодателство нарушава съществени правила на правовата страна.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР