Направили сме предложение всички пенсии да бъдат увеличени с 12%

...
Направили сме предложение всички пенсии да бъдат увеличени с 12%
Коментари Харесай

Чудесна новина за пенсионерите

Направили сме предложение всички пенсии да бъдат увеличени с 12% от 1 юли. Това сподели служебният министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров.

" Ако бъдат признати решението за реда за събиране на доходи и за реализиране на разноски и така наречен удължителен закон, пари ще има ", означи отрасловият министър пред NOVA. Разходите за пенсии през тази година ще надвишават 19 милиарда.

Ако предлагането на служебния кабинет бъде признато, минималната пенсия от 467 лева, ще стане 523 лева, а междинната ще доближи съвсем 800, уточни Лазаров. Не се планува обаче повдигане на тавана за оптималните пенсии. 

Той разяснява и тематиката за Сребърния фонд: " Няма предложение, което да споделя изрично да бъдат употребявани средствата от Сребърния фонд ", твърди министърът. " Онова, което се предлага, е тези средства краткотрайно, дружно със средствата от Европейски Съюз, при потребност, вместо да бъдат теглени държавни заеми с огромна рента, да се употребяват – като една опция ", изясни Лазар Лазаров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР