Направихме всичко възможно да има правителство. Тези, които не дойдоха

...
Направихме всичко възможно да има правителство. Тези, които не дойдоха
Коментари Харесай

Иван Ченчев: Трябва час по-скоро да се формира нов парламент

Направихме всичко допустимо да има държавно управление. Тези, които не пристигнаха на лидерската среща, не направиха всичко по силите си
“Направихме всичко допустимо по третия мандат, в това число стъпка, която беше нетрадиционна досега – лидерска среща, на която всеки да каже и да приказва за политиките и за четирите целта, които оформихме и по които нямаше противоречие. Не са създали всичко допустимо тези, които не участваха на срещата. ” Това съобщи заместник-председателят на парламентарната група на “БСП за България ” Иван Ченчев в предаването “Офанзива ” по Nova News. 

Той акцентира, че на нея не се е търсила коалиция, а диалог по какъв начин България да излезе от рецесиите. “Направихме този диалог. И откакто няма единодушие, нямаме причина да държим България в обстановка на тествания, а би трябвало час по-скоро да се образува нов парламент ”, сподели още Ченчев.

“Работа на Бойко Борисов е какво ще прави с неговата партия и какви решения ще трансформира. Аз не му имам вяра. Той доста пъти чисто йезуитски е внушавал какво ли не, само че няма да ни прикачи към ГЕРБ. Ние си имаме идеологическите разлики, борили сме се с модела на ГЕРБ и дълго време бяхме единствена тяхна съпротива ”, уточни социалистът.

Депутатът от левицата бе безапелационен, че сега има модел “Радев ”, който е овладял цялата страна. “Това води към терзанието ни – да не се получи по този начин, както се чуват гласове, да се отива към президентска република. А това значи еднолично ръководство. Ние от Българска социалистическа партия желаеме да запазим парламентарната народна власт, тъй като за нас е значимо мнението на всички и единствено по този начин може да се доближи градивно до действителните ограничения, които да оказват помощ на жителите и на бизнеса ”, предизвести Иван Ченчев. 

По неговите думи служебният кабинет не би трябвало да прави политика. “Те отхвърлят, че вършат, а в идващия миг се споделя, че би трябвало да се следва политиката на служебния кабинет. И освен това – те вършат дълготрайна политика във връзка с самолети, оръжия, енергетика за години напред, за което изрично нямат право ”, обърна внимание Ченчев. 

Според него президентската институция незабавно би трябвало да разпусне Народното събрание. “То е в насипно положение – никакви закони с консенсус не може да се одобряват. Ние там сме идеологически разнообразни и диаметрално противоположни обединения. От Българска социалистическа партия желаеме ограничения за хората, в идващия миг се вкарва Голодомора в Украйна. Това ли е най-важното сега да се гледа в един парламент, който си отива? ”, аргументира се националният представител от “БСП за България ”.

“Служебният кабинет не се погрижи за българите, замрази им приходите, не усили в степен, каквато трябваше и желаеха синдикатите минималната заплата ”, оцени работата на служебната власт Иван Ченчев. Той обърна внимание на несъгласието, че вътрешният министър е желал от Народното събрание средства за “Гранична полиция ”, финансиране са желали и други министри, а в идващия миг служебното държавно управление не внася държавен бюджет.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР