Направихме това, което се очакваше от МВР за честни и

...
Направихме това, което се очакваше от МВР за честни и
Коментари Харесай

77 са досъдебните производства за купуване на гласове

" Направихме това, което се очакваше от Министерство на вътрешните работи за почтени и свободни избори. Има 77 формирани досъдебни производства за пазаруване на гласове. Очакваме развиване по тях. Очакваме прокуратурата да стигне до ръководителите на групите, занимавали се с пазаруване на гласове ", това съобщи служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. 

Служебният министър заяви, че в изборния ден кметът на Симитли Апостол Апостолов интензивно е пропагандирал и е тормозил една от секциите. Това е било секция, в която неговият наследник е претендент за народен представител.

" Кметът на Симитли не е арестуван, тъй като контролът бе стихотворец от районния прокурор на Дупница ", изясни още Демерджиев.

" ГЕРБ и Движение за права и свободи са партиите, които обичайно вземат участие в практики за пазаруването на гласове. Има три сигнала против Българска социалистическа партия и един против " Продължаваме промяната ", разяснява още той. 

Демерджиев съобщи, че емигрантската конюнктура е под надзор и ще бъде по този начин, до момента в който той е на министър.  

Министърът даде повече информация и за връзката сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата по случая с изгорелия джип в Шумен. " Изключително неточно е прокуратурата да забрани на шефа на регионалната дирекция да приказва по случая и по-късно да му желае оставката и да твърди, че някой укрива информация. Подобно държание от страна на прокуратурата няма да толерираме. И в случай че прокуратурата счита по този метод да подходи и в случай че това е нейното схващане за взаимоотношение, тя няма да получи такова взаимоотношение от нас, ще получи взаимоотношението, което е по закон. Не може да забраниш на един човек да приказва и след това пред цялата общност да му търсиш оставката, тъй като не е дал информация. Как да я даде тази информация под боязън от наказателна отговорност. Аз ще ви дам тази информация и ще ви дам детайлности за какво прокуратурата на място не харесва този началник на ОДМВР, то е обвързвано с едно съответно досъдебно произвеждане и ще ги оповестя по-късно тези данни ".

Демерджиев заяви и че в квартал " Надежда " в София са хванати незаконни мигранти, само че не даде повече информация по случая.

" Ние сме отстранили служителите на реда, които имат присъединяване, каквото не би трябвало да имат, в тази ситуация с Любенов. В края на деня ще разбираем в детайли ", по този начин министърът на вътрешните работи разяснява случая с Димитър Любенов, който блъсна " форд " с французи на Околовръстното и аргументи гибелта на единия от тях. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР