Направихме програма максимум, спечелихме титлата и в индивидуалното, и в

...
Направихме програма максимум, спечелихме титлата и в индивидуалното, и в
Коментари Харесай

Раева: Направихме програма максимум, момичетата показват огромен потенциал

Направихме стратегия най-много, спечелихме купата и в самостоятелното, и в ансамбъла, след една доста равностойна борба през вчерашния ден и през днешния ден, за което съм доста щастлива и благодаря на девойките и техните екипи. Това съобщи Илиана Раева, откакто България завоюва купата в многобоя на самостоятелното и при ансамблите на Световната купа по художествена гимнастика в София.

Стилияна Николова завоюва първото място в самостоятелната дисциплинираност в събота следобяд, след което купа сграбчи и ансамбълът ни. " Все още позволяваме неточности, както и противниците ни, само че го приписвам на това, че ние направихме доста комплицирани композиции, което ни дава сериозен задатък. В съчетанията на България има голяма динамичност, едно ужасно движение, в което играят девойките, изисква изключителна централизация, с цел да можеш да направиш безусловно всичките си детайли. Тази година заложихме на доста компликация, доста артистичност, благозвучност, тъкмо това, което изисква новият устав. Моето мнение като експерт е, че българските композиции доста се отличават, и при самостоятелното, и при ансамбъла. Съжалявам, че ансамбълът към момента не може да покаже съчетанието си с обръчи ", разяснява Раева след триумфа.

Тя похвали Ева Брезалиева, която замести Боряна Калейн в самостоятелната дисциплинираност и приключи на шесто място в многобоя. " Казах ѝ, че тя е единствената състезателка, която с едно изиграно комбиниране от четири е на шесто място. Ева е доста огромен, доста забавен играч, който ужасно доста се харесва на и публиката, и на съдиите. Ева не беше готова душевен, че ще взе участие на Световната купа, тя няма този стаж зад тила си, липсват и надпревари, което се видя. Тя е в доста добра форма и тренираше ужасно, само че неналичието на надпревари оказаха огромно въздействие, с цел да допусне толкоз доста неточности. В същото време тя сподели своя голям капацитет. На едно изиграно комбиниране, тя взе най-високата оценка на бухалки. Ако Ева изиграе както би трябвало съчетанията си, в което не се колебая, тя също ще бъде кандидат за медали. Нашите девойки демонстрират голям капацитет ".

Относно травмата на Калейн, Раева разкри: " Боряна към момента си почива, наподобява прелестно. Боряна има контузия на ставата, направихме и фотоси, може би ще създадем и магнитен резонанс, с цел да знаем дали ще би трябвало още да почива, тъй като тя сега споделя, че има доста мощни болки, без да тренира. Така ще преценим по-късно какво ще вършим ". /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР