Направихме правилния избор с членството ни в НАТО, което даде

...
Направихме правилния избор с членството ни в НАТО, което даде
Коментари Харесай

Началникът на отбраната: НАТО е отбранителен съюз, няма право да напада никого

Направихме верния избор с участието ни в НАТО, което даде опция Българската войска да се трансформира, да има достъп до новостите в технологиите и да работим за оперативна съгласуемост със съдружниците ни. Това сподели в изявление за " Още от деня " началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов. 

" НАТО е поръчител за нашата сигурност и защита. НАТО е защитителен съюз, няма право да атакува никого ", акцентира той.

" Изоставаме малко, само че можем да наваксаме бързо с малко повече вложения в защита. В момента бюджетът е окупиран от F-16, новите кораби, машините. На обучение на Ново село най-после има миг, в който всички се строяват - така наречен " неподвижен екран ", когато видя техниката на съдружниците и нашата, виждам и погледите на българските военни. Затова за известно време най-малко 2,5 % от Брутният вътрешен продукт би трябвало да се отделят за защита, с цел да бъдем съответни на времето. Необходимо е превъоръжаване с бързи темпове, само че това не значи, че нямаме съответна подготовка ", сподели още началникът на защитата. 

Адм. Ефтимов регистрира, че недокомплектът в армията ни е огромен. " Във всички обществени сфери казусът с хората стои, обаче при нас е най-виден. Не е атрактивен този труд с това възнаграждение. Заплатата на боеца не може да е по-голяма от тази на академични професор, само че би трябвало да има някакви обществени обезщетения ", счита той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР