“Направихме изключително важна крачка в турнира. Беше трудно, но в

...
“Направихме изключително важна крачка в турнира. Беше трудно, но в
Коментари Харесай

Пранди: Най-важното е, че се справихме в моментите под огромно напрежение

“Направихме извънредно значима крачка в шампионата. Беше мъчно, само че в последна сметка е значимо, че успяхме да реализираме тази победа. Най-важен е идващият мач. Очаквам с всяка минала среща да подобряваме представянето си и да подвигаме равнището си. Най-важно от мача с Египет е успеха ”, разяснява селекционерът на България Силвано Пранди след триумфа над Египет с 3:1 на старта на олимпийската подготовка във Варна.

“Със сигурност ми направи положително усещане методът, по който контролирахме мача в четвъртия гейм, откакто загубихме третата част. След първия гейм Египет много усъвършенства представянето си и сподели волейбол на в действителност положително равнище. За мен е значимо, че в моменти, в които изпитвахме компликации и бяхме под голяма доза напрежение, ние успяхме да се оправим. Това е значимо за идната крачка Като за първи мач успяхме да предоставим задоволително страсти на публиката, която с всеки идващ гейм също усилваше страстите във значимите моменти и се включи ефективно в успеха на тима. Благодаря за поддръжката на публиката във Варна ”, добави италианският експерт пред формалния уебсайт на БФВ.

“Ако би трябвало да съм почтен, чакаме сложен мач против Пуерто Рико. Дори съгласно мен те ще играят по-добре в мача против нас, в сравнение с в първата среща с Бразилия, по простата причина, че те дойдоха последни във Варна и ще имат време да свикнат още малко с часовата разлика, ще имат време да починат малко и чакам да се показват по-добре в събота, в сравнение с в петък. Но в последна сметка чакам да спечелим, тъй като това е нашата единствена цел ”, разяснява той идната втора среща от квалификацията против посочилия добра игра против Бразилия отбор на Пуерто Рико.

“В първия гейм от другата страна просто нямаше тим, Египет игра със ужасно доста неточности. За сметка на това ние играхме съвсем без неточности, затруднихме ги оптимално на сервис, което в третия и четвъртия гейм не се получи. Започнаха да играят доста добър волейбол, да посрещат, да нападат, да контраатакуват, все едно имахме различен тим насреща. Важното е, че въпреки и мъчно, победихме. Защото в първи мач се играе много мъчно. Гониш наложителна победа на старта. Има някакъв напън. Но успяхме да се концентрираме и да победим. Бихме много мощен сервис, само че те съумяха да го държат и да си провеждат офанзивата, имаха доста добър % на сайдаут. Важно е, че стартирахме с победа. Първата крачка я направихме, остават още две. Ако успеем да се поздравим с още две победи, ще бъде прелестно ”, показа Цветан Соколов, който осъществя 28 точки за триумфа над египтяните.

Попитан дали би имал сили да отбелязва по толкоз и в идващите два дни против Пуерто Рико и Бразилия, Соколов отговори: “Трениран съм, добре се усещам физически, уверен съм, че мога да устоя. Важното е обаче да направя точките с прекрасен % в офанзива и да оказа помощ на тима да побеждава. Но даже да отбележа 10 точки, в случай че тимът побеждава, аз ще съм благополучен. Отборите като Пуерто Рико са най-опасни. Когато нямаш какво да губиш, отиваш на сервис и рискуваш, в офанзива не те интересува дали ще сбъркаш. Те ще играят освободено, ние – напрегнат, само че ние би трябвало да се научим да играем напрегнат, тъй като в случай че желаеме да бъдем огромен тим, това би трябвало да го владеем ”, добави Соколов.

“Мачът беше доста сложен, макар лесния първи гейм. След него си казахме, че по принцип по този начин е и в доста други мачове – когато спечелиш един гейм под 15 точки, тимът насреща играе радикално друго в идващия гейм, с цел да потвърди, че не е толкоз слаб. А Египет несъмнено има своите достолепия. Ние би трябвало да проучваме нашата игра. Излизат ни някои недостатъци, които би трябвало да проучваме. Защото, в случай че Египет бе спечелил втория гейм, който измъкнахме 33:31, а по-късно и третия, не желая и да си помисля по какъв начин щеше да се развие мачът. В третия гейм ни надиграха. Но въпреки всичко да не бъда толкоз отрицателен – първа победа в шампионата, доста значима за нас. Все отново Египет е 13-и в ранглистата, а ние сме 14-и. Отдавам компликациите на това че имаше напрежение, а и не сме играли от 20-ина дни, от контролите против Сърбия, защото Иран не пристигнаха за плануваните мачове. Надявам се, че против Пуерто Рико ще играем доста по-добре. Видяхме, че те въобще не са слаб тим – против Бразилия стигнаха до 23 точки и единствено неналичието на опит не им разреши да си вземат първия гейм. Да се надяваме, че ние ще сме доста по-концентрирани против тях. Аз съм сигурен, че против Пуерто Рико ние ще играем по-освободено, с цел да може да излезем против Бразилия в третия мач с по-добро самочувствие. Сигурен съм, че Бразилия ще покаже най-хубавото от себе си в мача против нас, ще покаже целия си капацитет и класа, само че пък и ние можем да се противопоставим, тъй като мечтаем да отидем на олимпийски игри ”, показа Теодор Салпаров.

„ Стартирахме нервно и направихме доста неточности. Във втория гейм подобрихме играта си и мисля, че просто изпуснахме шанса си да изравним. България потвърди, че е по-добрият тим, само че аз съм горделив със състезателите си. Те се бориха и несъмнено затрудниха българите ”, разяснява треньорът на Египет Гидо Вермьолен. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР