Направиха се важни стъпки в посока на смяна на модела

...
Направиха се важни стъпки в посока на смяна на модела
Коментари Харесай

Христо Иванов, ДБ: Време е България да модернизира своята енергетика и да се освободи от руското влияние

Направиха се значими стъпки в посока на промяна на модела на ръководството на страната. Със сигурност можеше да се направи доста повече, това съобщи в " Денят стартира " ръководителят на " Демократична България " Христо Иванов.

По отношение на националната сигурност Иванов акцентира, че на дипломатическия фронт се случиха няколко дейности, които дефинира като извънредно незадоволителни.

" Нямаше и не бяха възприети нашите оферти за една цялостна политика по подсилване на потенциала на нашите служби да противостоят на съветското въздействие, да реагират на новата ситация, която се оформя и на процедура значи, че ние сме прифронтова страна. За голямо страдание тази война ще бъде дълга и както и да приключи, би било доста наивно да чакаме Русия да стане една спазваща разпоредбите спокойна и мирна страна ", очерта той.

По думите му най-важното е да има предварителна защита и хора, които могат да бъдат изкушени, да не получават място в службите по национална сигурност. Категоричен е, че това е въпрос на систематична политика, а не на изтъкване на този и оня и мятане на политически димки.

Според Христо Иванов България има пред себе си големи благоприятни условия. Подчерта, че е време България да модернизира своята енергетика, да я освободи от съветското въздействие, само че и от нейната софтуерна назадничавост.

" Ние можем доста съществено да понижим цените за енергоносители, които заплащат българските бизнесмени и българските семейства, в случай че създадем този софтуерен преход по едно и също време с откачането си от Русия. Това може да стартира да се случва в границите на месеци, в случай че се приложат смели поредни политики в това отношение, а не безпорядък и неизясненост. България би трябвало да приключи своята трайна взаимозависимост от " Газпром " и Русия, тъй като към този момент е ясно, че " Газпром " не е търговски сътрудник, а лявата ръка на Путин. " Това изясни Христо Иванов.

Иванов е безапелационен, че говореното за това, че хората няма да могат да си заплащат сметките с началото на отоплителния сезон, е безотговорна игра със страховете им. При деликатна, смислена политика с ясни цели никой няма да стои на мрачно или студено. Не е правилно, че в бюджета няма пари за обезщетения, акцентира още той.

Според него да бъдат раздавани обезщетения на всеки е неверен метод. Това е издирван всеобщ резултат с прочут оглед на популизъм. Заяви, че при последващо ръководство обезщетенията ще бъдат дадени на тези, които в действителност имат потребност от тях.

" Демократична България " ще се бори за това България да одобри еврото, тъй като това ще подсигурява замогване на страната.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР