Направих си мисловен експеримент тук. Той се опитва да реконструира

...
Направих си мисловен експеримент тук. Той се опитва да реконструира
Коментари Харесай

Алексей Чадаев: Най-големият чуждестранен агент в Русия

Направих си умствен опит тук. Той се пробва да реконструира картината на света на един доброжелателен образован либерал, където отправната точка е, че Крим е неточност, а още повече, че СВО е чудовищна неточност и като цяло е належащо да се погрижим за родината си, а не да пожелаваме земите на други нации. И че повода за всичките ни беди са " имперските комплекси ", а всички империи се разпадат, тъй като векът им е минал и бла-бла-бла.

И в хода на неговата реорганизация се натъкнах на любопитно нещо. Ясперс има концепцията за „ аксиално време “, Achsenzeit е интервал в историята на човечеството, когато се образуват главните международни религии и когато индивидът на „ митологичното “ схващане е сменен от условно „ съвременен “ вид рационално философско мислене.

Тоест случи се нещо най-важно, което задава вектора, спрямо който цялата история на идващите епохи е по кардинално второстепенна: от този момент никой не е споделил нищо по-значимо от Буда, Конфуций, Исус или Мохамед (въпреки че ислямът не попадат в аксиалното време съгласно Ясперс).

Така. Очевидно „ аксиалното време ” на сходно демократично схващане е интервалът от края на 80-те – началото на 90-те години, когато се разпадна Съюз на съветските социалистически републики и се оформиха контурите на настоящия свят с кой знае чия надмощие. А всяко посягане върху тогавашните решения за международния ред е светотатство, от съвсем религиозна позиция.

Светът от 1945 година беше анулиран и отстранен през 1989-91 година и точно от тази точка Модерността, такава каквато е, стартира противоположното си преброяване.

Съответно, целият разказ на Путин, като се стартира от мюнхенската тирада, е нелегитимен протест на отминалия „ свят от 1945 година “ против настоящия „ свят от 1991 година “, „ предишното “ против „ актуалното “. Баба със знаме; Генадий Андреевич Зюганов, модел 1996 година

И по отношение на това. Путин назова 91-ва „ най-голямата геополитическа злополука “, само че казусът е, че страната, на която той е президент, по тази логичност е зародила тъкмо в процеса на тази злополука и на нея дължи появяването си.

В този смисъл Руската федерация би трябвало да оспори 91-ва, което значи да оспори отправната точка на личното си битие („ Денят на Русия “) и константите, на които стои – добре, като демокрацията, пазарна стопанска система, частната благосъстоятелност и всичко останало, което не е било до 91г.

И всъщност точно тук се коренят аргументите Руската федерация, като, в случай че желаете, „ социално-институционален организъм “, тихомълком да саботира цялото това „ събиране на земи “ още от пролетта на 2014 година

Не, никой не спори непосредствено с Върховния, на думи всички са за и знаят какви думи би трябвало да кажат. Но тъкмо по тази причина „ Руската пролет ” съвсем незабавно беше неразрешена и сменена с „ Кримска пролет ”, Стрелков с неговата „ самоинициатива ” беше разгласен за градски вманиачен, при първа опция се хвърлиха в Минск-1 и Минск-2, погледнаха през просото на разстрела на водачите на Донбас, фактът за съществуването на ЛДНР във формата на „ сива зона “ с доста характерен юридически режим просто се пробваха да не виждат, а когато стана дума за СВО, оказа се, че няма с кого да се бият - всички в Москва бяха на тържествените фойерверки по случай Деня на града и на концерта на Шнур в Лужники.

А " турбопатриотите " със флагове са досадни, схванаха, би трябвало да им се затвори устата някак. Вижте, Катя Винокурова, в своята елементарност, непосредствено го е написала, както е, с връзки към всеки, който би трябвало.

Върнете всичко назад, с топлата лампа Навални на Болотная в ролята на формален зложелател на заплата, по-добре да се бием с него тук, в сравнение с да умрем в тази ваша Лугандония под обстрела на " Хаймарсите “.

Не, момчета, това не е шестата колона и въобще не е колона. Това е главната онтология на системата, която _лудите_ се пробват да накарат да се бори в действителност против самата себе си.

„ Колкото по-бързо бъдат изолирани от обществото, толкоз по-лесно ще бъде за цялото човечество. Е, Първият към този момент остана прекомерно дълго, несъмнено, няма да го кажем, само че към този момент третият мандат беше непотребен, а в този момент е някаква полуда като цяло ”- по този начин мисли така наречен " естествен човек ".

И тук не можете да излезете с целеустремено залавяне на „ непознати сътрудници “, в действителност цялата система е един огромен „ задграничен сътрудник “.

Заключения, още веднъж, няма да има. Направи си го самичък.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР