Направих Дани Митов заместник-председател на ГЕРБ като мост към ПП-ДБ

...
Направих Дани Митов заместник-председател на ГЕРБ като мост към ПП-ДБ
Коментари Харесай

Борисов: България не е в Еврозоната, заради последните 3 години, в които ГЕРБ не е на власт

Направих Дани Митов заместник-председател на ГЕРБ като мост към ПП-ДБ, взех го от тях. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка срещата на президента Румен Радев и служебния министър председател Димитър Главчев по отношение на идните промени в кабинета единствено 8 дни след полагането на клетва от кабинета.

" Всичко зависи от ПП-ДБ дали ще приказваме след изборите. Те не реагират нито на министрите, които бяха в служебните кабинети на Радев, не реагират против настоящия министър на външните работи, а реагират против индивида, който го взех от тях - Даниел Митов. Партията го избра, с цел да имаме мост с тези хора. Не разясняват техните министри и регионални шефове, които останаха. А в това време в този момент се приказва за Митов ", приключи той.

Борисов се възмути, че не разясняват техните си министри, които останаха в кабинета, както и регионалните шефове, които са по места. 

Относно срещата Радев -Главчев той съобщи " тяхна работа, те носят цялата отговорност ". 

Борисов напомни назначенията на партийни фрагменти от Българска социалистическа партия, които Радев поставяше в служебните кабинети. След това президентът сътвори цели партии - Политическа партия и тази на Стефан Янев, съобщи Борисов. 

Борисов разяснява повишение на заплатите на военните с над 30%.

" Нека се види това, което се направи в Тутракан за Тутраканската епопея. Толкова можем да се гордеем с армията си, с пълководците си. Днес ще гласуваме повишение на заплатите за военните с над 30% - безусловно справедливо като памет, а и мярка, с цел да не изтичат фрагментите ни в чужбина. "

" А в това време виждате, че се нанасят удари по линията Израел - Иран, което провокира боязън в целия свят. Все още има война в Украйна ", сподели още той по тематиката.

" Наше право и обвързване е да повишим заплатите в армията, да решим проблемите в енергетиката, свързани с Маришкия басейн. И това ще създадем! ГЕРБ ще поддържа всички комисии, които се предложат на изключително съвещание ", добави Борисов.

Борисов счита, че е могло да сме в еврозоната с Хърватия, той насочи упреци към ПП-ДБ по отношение на неприемането ни. 

" Преди три години покривахме всички критерии за еврозоната, бяхме позволена в европейски Банков съюз, в чакалнята на еврозоната. Можеше да сме в еврозоната с Харватия. Причина да не сме в еврозоната се корени от преди три години - повода са хората, които гласоподаваха за Политическа партия. Сега можем да чуваме тъжни новини, само че всички сме си го заслужили с тези три години ", сподели водачът на ГЕРБ.

" Спомням си за фалшификатите, които се пускаха по мой адрес и в този момент се случи и по техен адрес. Видяхме в този момент кучетата по малкия екран. Ще разясня едвам когато съдът се произнесе за случая. Имаше свидетелства, че съм ял хора, а хората са живи ", съобщи Бойко Борисов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР