Направи се един задълбочен анализ за разпространението на COVID-19 на

...
Направи се един задълбочен анализ за разпространението на COVID-19 на
Коментари Харесай

Затягане на мерките: Маските на закрито отново са задължителни

Направи се един изчерпателен разбор за разпространяването на COVID-19 на седмична основа, който сподели нарастване на броя на новозаразените и въпреки това, неспазване на ограниченията от страна на българските жители. Това съобщи здравният министър Кирил Ананиев на брифинг пред публицисти.
По думите му това дава съображение да се направи зов към жителите с молба по-стриктно да се съблюдават ограниченията, които досега са написани.
От на следващия ден мероприятията на закрито би трябвало да бъдат проведени при запълняемост до 50% от потенциала на съответната зала, като наложително се носят защитни средства като маски и шлемове, разясни още Ананиев.
По думите му в магазините и моловете наложително би трябвало да се носят маски - и от жителите, и от личния състав. Министър Ананиев разясни, че се ускорява контролът по спазването на ограниченията в публичния превоз, лечебните заведение и аптеките.
Специално за провеждането на футболни мачове, здравният министър заяви, че се разрешава до 1000 души на бранш. На останалите открити спортни мероприятия би трябвало да се съблюдава физическата отдалеченост от метър и половина, посочи Ананиев. Той уточни, че се разисква и до края на седмицата ще се вземе решение дали да се продължи изключителната епидемиологична обстановка.
Доц. Ангел Кунчев разясни, че обстановката е комплицирана и има задоволително притеснителна численост на увеличените случаи. Националният здравен контрольор разясни, че не престават напъните да се държи под надзор инфекцията.
По-рано министър-председателят Бойко Борисов свика работна среща в Министерския съвет по отношение на настоящата обстановка с разпространяването на COVID-19.
На премиера беше докладвано, че ситуацията се следи извънредно деликатно и в този подтекст стартира всеобщ надзор за осъществяването на противоепидемичните ограничения. Бойко Борисов за следващ път посочи, че заплахата от COVID-19 не е отминала и че за битката против ковид от най-голямо значение и все още продължава да бъде спазването на физическа отдалеченост, дисциплинираност и прецизна стерилизация.
Темата продължава и в нашия блог.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР