направи повече от 10 милиона ваксинации срещу Covid-19 за един

...
направи повече от 10 милиона ваксинации срещу Covid-19 за един
Коментари Харесай

Индия ваксинира 10 милиона души за ден

направи повече от 10 милиона имунизации против Covid-19 за един ден за първи път. Това оповестиха управляващите, до момента в който южноазиатският колос ускорява отбраната си за очакван нов скок, написа БГНЕС.

Здравното министерство заяви, че 10-милионни връх е осъществен в петък, като надмина предходния дневен връх на страната от 9,2 милиона. Правителството беше нападнато от рецензии след бруталната коронавирусна вълна през април и май, умъртвила над 200 000 души. 
 Индия ще създава 300 млн. дози Спутник V Индия ще създава 300 млн. дози " Спутник V "
Разработчиците на съветската ваксина против ковид „ Спутник V “ оповестиха, че е подписана договорка с индийския производител на...

Премиерът Нарендра Моди приветства стадия като " забележителен героизъм " за нацията от 1,3 милиарда души. " Поклон пред тези, които се имунизират, и тези, които вършат имунизацията, постигнали този триумф ", сподели той в Twitter.

Правителството имаше за цел да имунизира към 1,1 милиарда възрастни до края на годината, само че дефицитът, административното комплициране и съмненията попречиха броя. Само към 15% са приели две дози от началото на акцията през януари.

Дневният брой на инфектираните в Индия е понижен фрапантно след опустошителния скок през април-май, който претрупа скърцащата му здравна инфраструктура. Почти всички ограничавания за придвижване и интензивност бяха отстранени, макар че специалистите предизвестиха, че нова вълна ще удари още през идващия месец с началото на ваканционния сезон. Дневният брой на случаите още веднъж стартира да нараства над 40 000, а в събота бяха обявени повече от 500 смъртни случая. Отчетените 46 000 нови случая в събота са най-високите числа за два месеца. В страната до момента са регистрирани 437 370 смъртни случая и повече от 32 милиона инфекции, втора в света след Съединени американски щати. Експерти споделят, че заради незадоволителното отчитане, същинският брой на инфектирани в Индия може да бъде повече от четири пъти по-висок. 

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР