Направено е почистване и е подготвен за зимата пътят до

...
Направено е почистване и е подготвен за зимата пътят до
Коментари Харесай

Пътят до Рилския манастир е готов за зимата

Направено е разчистване и е квалифициран за зимата пътят до Рилския манастир - 20 километра, споделиха специалисти. Това стана след няколко писма на игумена Адрианополския свещеник Евлогий до регионалния шеф на Кюстендил инж. Александър Пандурски и Областното Пътно ръководство.Епископът има среща - освен за пътя, и с министъра на районното развиване Иван Шишков.

Сега трасето е в доста положително положение, разясниха специалисти пред БНР.Почистени са към 50 метра канавка, запълнена от прекосяване на техниката на дърводобивна компания. Почистени са и падналите по платното камъни. Орязани са клоните на крайпътни дървета и шубраци, които при сняг може да паднат на пътя. Почистено е и към построявания преди месеци полутунел над село Пастра, където имаше струпани останки от строителни материали. Там обаче не беше преасфалтиран сектор от към 300 метра и по тази причина рестриктивните мерки за прекосяване остават в действие, сподели началникът на полицейското ръководство в Рила старши контрольор Иван Кавлашки:

" Знаците седят там - 20 километра в час. Така ще е през зимата, евентуално, до момента в който не сложат настилка. От по-високо равнище се вземат решение тези неща ".

Все още обаче не е възобновено счупеното огледало пред павираната улица при Дупнишката врата до самия манастир, което улеснява водачите за насрещното придвижване, както и съборен пътен знак. Това би трябвало да направи общината в Рила.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР