Направените от Вас предложения ще бъдат разгледани и обсъдени в

...
Направените от Вас предложения ще бъдат разгледани и обсъдени в
Коментари Харесай

Как държавата гледа на идея за по-голяма безопасност за децата в автобуси - добре, ама друг път

Направените от Вас оферти ще бъдат прегледани и разисквани в комисия при иницииране на промени в нормативната уредба. По този метод шефът на ИА " Автомобилна администрация " Бойко Рановски, някогашен началник на КАТ, дава отговор на отправено гражданско предложение за обезпечаване на по-голяма сигурност за деца в междуградските рейсове.
Предложението е на господин Варужан Апелян, който предлага в този тип рейсове да има специфични детски седалки – със захващане в пет точки. Г-н Апелян споделя, че има доста модификации и е най-добре превозвачите да кажат коя е най-подходяща за техните рейсове, само че сигурно да има такива детски седалки и при предварителна изясненост какъв брой деца ще има да се обезпечават и съответния брой седалки.
" Надявам на дейности от Ваша страна, преди да се случил съдбовен случай с малко дете по време на случай в български рейс ", написа в предлагането си Апелян.
От своя страна, отвън мъглявото ще разгледаме в комисия при нови промени в законодателството т.е. предлагането на Апелян би се гледало единствено в случай че някой различен – държавното управление или народен представител, реши да трансформира отново Закона за придвижване по пътищата, Закона за автомобилните транспорти и наредбите към тях, Рановски припомня, че според Закона за придвижване по пътищата рейсовете имат колани, само че е обвързване на превозвачите да сложат колани, в случай че съответният рейс няма – стига да е в категория M1, M2, M3 и N1, N2 и N3.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР